Technologie

Cybercriminelen richten zich op het mkb. Hoe voorkom jij een hack?

Nederlandse mkb’ers zijn digitaler dan hun Europese collega’s. Ze zien kansen in digitalisering en passen hun bedrijf hierop aan. Hierdoor loopt ons land best goed voor op kennis en innovatie. Goed nieuws natuurlijk, maar helaas ook voor cybercriminelen. Zij maken namelijk handig misbruik van deze digitalisering en dat merk je: zeker de helft van het mkb heeft te maken met cybercrime. En dat is natuurlijk zonde, want als je (ook) digitaal opereert dan moet dit ook veilig zijn.

Clock 2 min

Digitalisering biedt kansen voor het mkb. Het is een manier om je te onderscheiden, processen lopen beter en nieuwe tools en technieken zijn makkelijk te implementeren. Niet gek dus dat veel mkb’ers investeren in digitalisering. Helaas worden digitale veiligheidsmaatregelen daarbij nog vaak over het hoofd gezien. Het heeft geen prioriteit. Men denkt dat het veel geld kost of verwacht niet dat criminelen iets kunnen of willen stelen. En precies daarom richten cybercriminelen veel schade aan in het slecht beveiligde mkb.

Leer van de expert

Op dinsdag 13 april neemt Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, je tijdens de webinar ‘Cybercriminelen richten zich op het mkb’ mee in de wereld van cybercriminaliteit. Hij weet als geen ander hoe criminelen misbruik maken van mkb’ers én hoe bedrijven dit kunnen voorkomen. Onderneem je al stappen tegen cybercriminelen? Heel goed, maar ook dan heeft Dave nog veel nuttige inzichten voor je.

ESET Nederland is één van de grootste IT-Security bedrijven van Nederland en wereldwijd actief. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt Maasland over de risico’s, maar ook over de mogelijkheden die de digitale wereld biedt: “Wij willen mensen en bedrijven verder helpen en Nederland op deze manier steeds veiliger maken.”

Dave Maasland - Fotograaf: William Rutten

Dave Maasland is te gast in onze nieuwe webinar over cybercrime. Foto: William Rutten

Webinar direct terugkijken

Deze webinar heeft onlangs plaatsgevonden. Maar gelukkig kun je ‘m vanaf nu direct on demand terugkijken. Ben je benieuwd waarom cybercriminelen zo gek zijn op het mkb? En hoe jij je bedrijf in een paar stappen een stuk veiliger maakt? Bekijk dan ‘Cybercriminelen richten zich op het mkb’ nu direct terug.

Beeld: Shutterstock (key visual) en William Rutten (foto Dave Maasland)