Technologie

Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat

Het afgelopen jaar is het aantal cyberaanvallen flink toegenomen en in 2022 zal dit alleen maar toenemen. Hackers zitten niet stil en zijn continu op zoek naar nieuwe methoden om deze aanvallen uit te voeren. Voor elke organisatie is het dan ook cruciaal om je cybersecurity op orde te hebben. In onze TableTalk ‘Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat’ vertellen experts Danny Mekić en Melanie Rieback hoe je dit doet.

Clock 2 min

Cybercriminaliteit is as we speak de grootste bedreiging voor de continuïteit van je bedrijf. De vraag is dan ook niet óf je wordt gehackt, maar wanneer? Organisaties gaan over naar de cloud en door de versnelde digitalisering worden meer producten met het internet verbonden. Hackers kunnen daardoor extra doelwitten aanvallen. Genoeg redenen waarom het anno nu nóg belangrijker is om je cybersecurity op orde te hebben. En dat je de juiste maatregelen neemt, zodat je niet vatbaar bent voor cyberdreigingsrisico’s zoals ransomware.

Cyberweerbaarheid nog niet voldoende

Het Nationaal Cyber Security Centrum ziet positieve ontwikkelingen in het verhogen van de cyberweerbaarheid in Nederland. Denk aan de toename van het gebruik van multi-factor authenticatie en het uitfaseren van onveilige technologieën. Echter, deze ontwikkelingen zorgen niet voor voldoende weerbaarheid, zo blijkt uit het in 2021 verschenen rapport ‘Cybersecurity Beeld Nederland 2021’. Hoe zit dat bij jou? Is jouw organisatie voldoende weerbaar? En hoe zit het met de cybersecurity?

Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat

Cybersecurity hoort in jouw bedrijf een doorlopend proces te zijn. Veel bedrijven duiken er pas in als het fout gaat en dat is natuurlijk te laat. Maar, hoe zorg je ervoor dat je bedrijf digitaal veilig is? En welke middelen en informatie zijn daarvoor beschikbaar? Op deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens de TableTalk ‘Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat’.

Deze experts nemen je mee in de wereld van cybersecurity

Serie-ondernemer Danny Mekić is expert op het gebied van digitale transformatie, ondernemerschap, nieuwe businessmodellen, technologie en innovatie. Hij licht toe waarom het door plaats- en tijdonafhankelijk werken nóg belangrijker is om je beveiliging op orde te hebben. En wat de gevaren zijn als de digitale veiligheid niet op orde is.

Dr. Melanie Rieback is CEO en medeoprichter van Radically Open Security, ’s werelds eerste non-profit adviesbureau voor computerbeveiliging. Haar bedrijf staat voor een radicale transparante aanpak van computerbeveiliging. Zij praat je bij over het nut van ethisch hacken voor je organisatie en hoe je dit zelf kunt doen met hun open-source tools.

Ben je er ook bij?

De TableTalk ‘Cybersecurity: morgen ermee beginnen is te laat’ vindt op 8 maart a.s. plaats in sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan! Liever de TableTalk online volgen? Dat kan natuurlijk ook. Via een livestream mis je niets van deze inspirerende middag. Klik snel verder voor meer info, het programma en het aanmeldformulier.

Ook interessant:

  • Het koffiezetapparaat als backdoor: hoe digitalisering je kwetsbaar maakt
  • Telecom trends 2021: versnelde digitalisering, IoT, cybersecurity en edge computing
  • Accountants en ICT: Hoe de rol van IT-manager in deze branche veranderde
Beeld: Shutterstock