Technologie

Een derde van de Nederlanders heeft Netflix-app op smartphone

Een derde van alle Nederlanders heeft de Netflix-app op zijn telefoon. Dat zegt marktonderzoeker Telecompaper in zijn nieuwe rapport Dutch App Market.

Clock < 1 min

Dat komt overeen met zo’n 4 miljoen Nederlanders. Van hen gebruiken 2,7 miljoen personen de app minimaal één keer per week. Vooral onder tieners is de app populair. 68 procent van de mensen tot 20 jaar heeft Netflix op zijn telefoon staan. Onder 65-plussers gaat het slechts om 9 procent.

Ook bij de YouTube-app is dit leeftijdsfenomeen zichtbaar. De app is in Nederland op ruim 7 miljoen smartphones geïnstalleerd, stelt Telecompaper. Verder kijken mensen minder lang naar YouTube dan Netflix. De videodienst van Google krijgt 76 minuten per week onze aandacht, terwijl Netflix gemiddeld 120 minuten scoort.

Huishoudens

Eerder berekende Telecompaper dat Netflix in een op de drie huishoudens in Nederland te vinden is. Dat komt neer op 2,4 miljoen Nederlandse huishoudens, die hun Netflix-account delen. De Nederlandse concurrenten Videoland en NPO Start Plus tellen respectievelijk 390.000 en 360.000 abonnees.

Beeld: Shutterstock