Telefoons

Dit is de nieuwe iPhone SE

Think different. Met de lancering van de gloednieuwe iPhone SE heeft Apple deze alom bekende slogan, opnieuw onderstreept. Want waar de laatste jaren louter dure, high-end ‘Pro’ en ‘Ultra’ telefoons het levenslicht zagen, denkt Apple ook nu weer ‘anders’: de nieuwe iPhone SE is een betaalbare smartphone waarin de tech gigant alle essentiële features heeft weten te verwerken. Hoe? Founders dook in het nieuwe toestel dat je vanaf vandaag in onze shop kunt pre-orderen.

Clock 3 min

Bestel de Apple iPhone SE

Wil jij de Apple iPhone SE zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel hem dan nu bij T-Mobile!

Bestel nu
Het eerste dat opvalt is het design van de nieuwe iPhone SE. Waar tegenwoordig de meeste toestellen bezel-less zijn, omarmt de iPhone SE juist de randen van de smartphone en vormen deze een duidelijk onderdeel van het design. Het ontwerp doet dan ook denken aan de, in 2014 gelanceerde, iPhone 6. Ook de fysieke home button is terug, die voorzien is van een Touch-ID vingerafdrukscanner. Zo zijn al de contacten en pitchdecks die je op je telefoon hebt staan, alleen voor jou toegankelijk.

Scherm en bescherming

De nieuwe Apple telefoon beschikt over een 4.7-inch Retina scherm, is IP67 gecertificeerd (waardoor het toestel stofvrij is en een plons in het water zal overleven) en kan draadloos opgeladen worden. Maar bovenal: onder de motorkap bevindt zich de A13 Bionic chipset, die Apple ook in haar iPhone 11 installeerde.

Foto: De nieuwe Apple telefoon beschikt over een 4.7-inch Retina scherm.

A13 Bionic chip

De chip is op dit moment de snelste smartphone chip die er is. Maar wat levert je dat op? Door LinkedIn scrollen, video calls opzetten en AR apps gebruiken: het voelt allemaal super soepel aan, ook als je deze tegelijkertijd gebruikt. Dankzij de A13 Bionic chip. Maar dat is niet alles. De chip werkt ontzettend efficiënt. En dat heeft tot gevolg dat je batterij langer mee gaat. Bovendien ondersteunt die batterij 18W-snelladen en heb je je telefoon in een half uur voor 50% opgeladen!

Camera

Met de A13 Bionic chip heb je een snel en efficiënt werkend toestel in handen – en daar profiteert ook de 12 megapixel f/1.8 camera van. Want de chip stelt Apple in staat de camera te verrijken met allerlei slimme functies. Zo kan de camera in Portrait Mode mensen herkennen en schiet je je foto’s met Smart HDR. Dit zorgt ervoor dat je je foto’s perfect belicht. Bijvoorbeeld als je met veel tegenlicht fotografeert. Foto’s die met het toestel gemaakt zijn, laten inderdaad zien dat de camera foto’s maakt die zowel de lichte als de donkere partijen perfect weergeeft. En ook de bokeh-functie (onderwerp van achtergrond isoleren door deze te vervagen) van de camera doet goed zijn werk:

Foto: zowel de donkere als de lichtere delen in de foto worden perfect weergegeven.

Video

Filmen met de iPhone SE is eveneens prima te doen. Met de camera aan de achterzijde schiet je filmpjes van 4K met 60fps. En om dit filmen te vergemakkelijken (voor de camera’s aan zowel de voor- als de achterzijde), kun je met de nieuwe QuickTake functie filmen terwijl je in de foto modus zit: gewoon door langer de knop ingedrukt te houden.

Sterk staaltje techniek

De nieuwe iPhone SE is een sterk staaltje techniek. Vooral als je naar de prijs-kwaliteit verhouding kijkt: Apple heeft voor een ontzettend laag prijskaartje, ongekend veel state of the art technieken in het toestel gepompt. De timing voor het toestel kon dan ook niet beter, want heb je door de corona crisis teruglopende inkomsten? Dan is deze relatief goedkope nieuwe telg van de iPhone familie misschien wel een hele slimme investering. Sterker nog: ga je voor de rode uitvoering van de nieuwe iPhone SE en dat doe je vóór 30 september, dan draag je bij aan de Global Fund’s COVID-19 Response. Zo help je niet alleen jezelf aan nieuwe telefoon, maar draag je ook bij aan het wereldwijd terugdringen van het coronavirus.

Bestel de Apple iPhone SE

Wil jij de Apple iPhone SE zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel hem dan nu bij T-Mobile!

Bestel nu
Beeld: Apple