Technologie

Dolce & Gabbana gebruikt drones als modellen op de catwalk

Dolce & Gabbana stuurde tijdens de Milan Fashion Week geen modellen de catwalk op, maar drones. Het ging om quadcopters die de nieuwste handtassen van het merk toonden.

Clock < 1 min

In tegenstelling tot de modellen hadden deze drones geen stijlvolle outfit aan, maar de leren handtassen werden wel goed vertoond, meldt Digitimes. In totaal vlogen er zeven drones over de catwalk, ieder met een eigen handtas.

Opvallend genoeg wist het publiek van tevoren niet wat ze te wachten stond. De show begon zelfs bijna een uur later dan de bedoeling was. Ondertussen werd het publiek ongeduldig en begon het zich af te vragen of er nog wel wat kwam. Het bleek echter dat er wat problemen waren met de drones zelf, waardoor ze niet vlogen. Uiteindelijk werd het publiek gevraagd hun WiFi uit te zetten, zodat dit geen verstoring veroorzaakte met de verbinding van de drones.

Over de catwalk

Uiteindelijk was Dolce & Gabbana tevreden met de veiligheid van de catwalk. Daarop vlogen de drones uit het niets de baan over. Naast de catwalk liepen een paar mensen in witte jassen, mogelijk om een drone die er vandoor gaat te onderscheppen. De mensen konden mogelijk ook eerste hulp bieden als er wat mis zou gaan.

Er ging echter niets mis. Op de vertraging na was de show met de drones een groot succes. Na de vliegronde met de handtassen kwamen de modellen alsnog de catwalk op, om de kleding van dit seizoen aan de wereld te tonen.

Foto: andersphoto / Shutterstock.com
Beeld: Shutterstock