Telefoons

Drie manieren om jezelf te overtuigen van een nieuwe iPhone Xs of Xs Max

Apple heeft de iPhone Xs en Xs Max aangekondigd. Beide toestellen gelden als misschien wel de beste smartphone van dit moment. Twijfel je nog over de aanschaf van de iPhone Xs of Xs Max? Dan geven wij je vast drie redenen om jezelf (of je baas) te overtuigen.

Clock 3 min

1. De iPhone Xs en Xs Max zijn sneller

De nieuwe iPhone Xs en Xs Max hebben om te beginnen een geheel nieuwe chip: de A12 Bionic. Die chip komt met een flink aantal voordelen, zoals het feit dat apps straks 30 procent sneller opstarten. Maar ook komt er een optie voor meer opslag, je kunt namelijk je iPhone uitbreiden tot wel 512 GB. Zeker als je veel op je telefoon werkt en veel foto’s maakt en niet wil betalen voor losse clouddiensten, is een groter geheugen handig om bij je te hebben.

Ook fijn is dat de chip de eerder aangekondigde Siri Shortcuts mogelijk maakt. Daarmee kun je Siri verschillende taken tegelijkertijd laten uitvoeren, door routines in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld een routine instellen voor als je naar kantoor gaat. Dan laat Siri je weten welke afspraken je vandaag hebt en of er file is op de weg naar werk.

https://youtu.be/uJkOP1-v9B4

Over het geheel genomen zijn de iPhone Xs en iPhone Xs Max dus een stuk sneller dan zijn voorganger de iPhone X. Dankzij de A12 Bionic chip zijn beide toestellen dus niet alleen een stuk sneller in het openen en gebruiken van apps, maar ook beter in het afspelen van bijvoorbeeld games en video. Je smartphone begint daarmee steeds meer een volwaardige vervanger van je laptop te worden.

2. De nieuwe camera is beter dan ooit

Social media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van online marketing en foto’s spelen daarbij een belangrijke rol. Dus is het prettig om altijd een goede camera op zak te hebben waarmee je overal hoogwaardige foto’s kunt maken, zowel zakelijk als privé. En met de Xs en Xs Max zit dat wel goed. De telefoons bevatten namelijk een nieuwe Dual Camera met twee 12 megapixel-lenzen en een verbeterde True Tone-flitser.

iPhone staat al jarenlang bekend om zijn mooie fotokwaliteit, maar deze nieuwe camera en flitser op de iPhone Xs en Xs Max moeten de kwaliteit van je foto’s nog beter maken. Per foto voert het systeem een triljoen operaties uit, waaronder het verbergen van rode ogen en het optimaliseren van de schaduwen. Daardoor maken beide toestellen overigens niet alleen de beste foto’s, maar ook de beste 4K video’s die je ooit op een smartphone hebt gezien.

Meest opvallende aan de nieuwe camera op de iPhone Xs en Xs Max is de mogelijkheid om de scherptediepte van een foto nadat deze genomen is nog aan te passen. Zo kun je achteraf bijvoorbeeld nog een heel mooi bokeh effect aan je foto’s toevoegen. Er is geen andere smartphone in de wereld waarmee dat momenteel kan.

3. De iPhone Xs en Xs zijn prachtig

Met de iPhone Xs en Xs Max heeft iPhone weliswaar de duurste iPhones tot nu toe geïntroduceerd, maar voor dat geld krijg je dan ook wel één van de allerbeste smartphones van dit moment. Qua technische specs, maar ook qua vormgeving. In zijn space grijze, zilveren en gouden uitvoering is dit met recht ook de meest luxe uitvoering van een iPhone ooit. Om nog maar te zwijgen van het kristalheldere OLED display, dat voor oogverblindende prestaties zorgt op je beeldscherm.

Kijk je graag films en series, of mag je onderweg in de trein graag even gamen, dan is de iPhone Xs of Xs Max mogelijk de beste keuze. Dankzij de A12 processor zijn de prestaties niet alleen optimaal, maar je gaat vooral plezier beleven aan de 4K beeldkwaliteit, mooie kleuren en helderheid van je beeldscherm. Zo vervangt de iPhone Xs of Xs Max dus niet alleen je laptop, maar ook je televisie.

Beschikbaarheid

De iPhone Xs en Xs Max zijn vanaf vrijdag 14 september te bestellen via de website van T-Mobile. Op 21 september worden de eerste toestellen op volgorde van bestelling uitgeleverd en liggen de toestellen ook in alle T-Mobile winkels.

De twee telefoons komen in drie versies, namelijk met 64, 256 of 512 GB aan opslag. Ook komen ze in drie kleuren: goud, zilver en grijs.

Altijd het laatste iPhone nieuws

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn er! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple iPhone nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief, dan heb je de nieuwste toestellen altijd als eerste in huis.

Beeld: Shutterstock