Technologie

Dropbox en Salesforce starten strategische partnerschap

Dropbox en Salesforce hebben een strategisch partnerschap aangekondigd. Het CRM-platform van Salesforce wordt nu verbonden met het platform van Dropbox.

Clock < 1 min

Daardoor kunnen bedrijven van “alle soorten en maten samenwerken en nog beter contact leggen met klanten voor onder meer sales, service en marketing”, aldus de twee organisaties.

In eerste instantie gaan Dropbox en Salesforce twee nieuwe integraties leveren om “merkbetrokkenheid te stimuleren en teamproductiviteit te verhogen”. Het gaat om Commerce en Marketing Cloud + Dropbox en Quip + Dropbox.

Met de eerste optie kun je branded, gepersonaliseerde Dropbox-mappen aanmaken in Salesforce Commerce Cloud en Marketing Cloud. De mappen kun je toegankelijk maken voor interne teams en externe partners. De content moet relevant en up-to-date blijven met interactieve workflows. Hierbij maakt het niet uit of je met Dropbox of met Salesforce werkt.

Quip + Dropbox

Quip + Dropbox geeft je rechtstreeks toegang tot Dropbox-content in Salesforce Quip. Daarnaast wordt er ondersteuning aan Dropbox toegevoegd voor Quip-documenten. Daardoor kun je met collega’s werken aan Quip-bestanden die je in Dropbox hebt opgeslagen.

Verder gaat Salesforce Dropbox Enterprise gebruiken. Dropbox gaat op zijn beurt het gebruik van Salesforce-producten – zoals Salesforce Service Cloud, Marketing Cloud en PRM – uitbreiden.

De nieuwe integraties worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar uitgerold. Prijzen zijn nog niet bekend.

Foto via  Rawpixel / Shutterstock.com
Beeld: Shutterstock