Technologie

Facebook ziet af van opsplitsen tijdlijn in zakelijk en persoonlijk deel

Facebook heeft besloten zijn tijdlijn toch niet op te splitsen in een persoonlijk en zakelijk deel. Het sociale medium begon hier in oktober mee te testen. Die test is nu afgelopen.

Clock < 1 min

Dat meldt Adam Mosseri, het hoofd van het nieuwsfeed-team bij Facebook, in een blogbericht. Door het splitsen van de tijdlijn kwamen persoonlijke berichten en die van bedrijven op verschillende plekken terecht. In de ene nieuwsfeed verschenen alleen berichten van vrienden en familie. In de andere kwamen berichten van bedrijven en pagina’s.

De gesplitste nieuwsfeed werd in zes landen getest. Het sociale medium zegt nu dat gebruikers uit die zes landen lieten weten minder tevreden te zijn met de twee tijdlijnen. Daarnaast kwamen er niet meer interacties tussen vrienden en familie door de splitsing, waar Facebook zich tegenwoordig op focust.

Waardevolle interacties

In januari voerde het sociale medium nog een wijziging door, waardoor er meer nadruk moet komen te liggen op waardevolle interacties met vrienden en familie. Berichten van bedrijven, merken en media verschijnen juist minder op de tijdlijn.

Foto via Alexey Boldin / Shutterstock.com
Beeld: Shutterstock