Technologie

FC Utrecht scoort op het digitale speelveld dankzij innovatieplatform

Het FC Utrecht Innovatieplatform lanceerde eind december de videogame World League Live, samen met game-ontwikkelaar Proxy42. Met de app kun je zelf scoren op het digitale speelveld. Het is een van de eerste wapenfeiten van het platform dat opgericht is om de Utrechtse voetbalclub verder te helpen met innovaties. T-Mobile is als hoofdsponsor en innovatiepartner van FC Utrecht nauw betrokken bij dit platform én deze bijzondere mobiele game.

Clock 2 min

FC Utrecht streeft als club naar doorontwikkeling, zowel binnen als buiten de lijnen. Vanuit die behoefte is het FC Utrecht Innovatieplatform in het leven geroepen. Thijs van Es, algemeen directeur: “In een stad als Utrecht is veel talent aanwezig. Er zijn genoeg start-ups en ondernemingen met heel veel kennis en kunde. We willen die krachten bundelen en ons samen inzetten om voetbal en de gemeenschap met elkaar te verbinden.”

Samen innoveren

De voetbalclub werkt samen met kennisinstellingen, overheden, corporates en start-ups. Naast T-Mobile zijn ook EQUANS, LINKIT, Bud, The Valley, ROM regio Utrecht en Utrecht Marketing aan het FC Utrecht Innovatieplatform verbonden. De Utrechtse club daagt haar partners uit om mee te denken over relevante vraagstukken op het gebied van (ontwikkelingen in) technologie, stadion, gebied, sportcampus en talenten. Door slim samen te werken, fungeert FC Utrecht als showcase van voetbalgerelateerde innovaties voor de rest van het land.

Verbinding met jonge fans

World League Live is een van die innovaties. FC Utrecht is de eerste voetbalclub in de eredivisie met een mobiele game. Hiermee wil de voetbalclub de verbinding met jonge supporters versterken. Zij kijken niet meer urenlang onafgebroken naar videogames en sportwedstrijden, maar zoeken korte, sociale en interactieve ervaringen. De jonge achterban wil zelf deelnemen aan de actie en zich onderdeel voelen van een bruisende community. En dat blijkt; de game is op de releasedag al meer dan 1.000 keer gedownload. Na 24 uur zijn er 20.000 minuten aan wedstrijden gespeeld en 21.000 digitale doelpunten gescoord.

Uitkomen voor FC Utrecht 

In World League Live speel je vier tegen vier, in een FC Utrecht-omgeving en natuurlijk met FC Utrecht-spelers. Aan de spelers de taak om ijzersterk te verdedigen en doortastend aan te vallen. Naast de sportieve uitdaging, biedt het spel ook interactiemogelijkheden. Dankzij de 5G-verbinding kun je live je tegenstander zien. En augmented reality (AR) technieken maken het mogelijk om bijvoorbeeld het FC Utrecht-logo of een Nederlandse vlag op je wang te projecteren. De videogame is ontwikkeld na een succesvolle test voor mobile gaming, gedaan door FC Utrecht in samenwerking met T-Mobile, Proxy42, OPPO, RTL Group, The Valley en Nominow.

T-Mobile Innovation Center

Nieuwsgierig naar meer digitale innovaties? Als innovatiepartner van FC Utrecht werkt T-Mobile in Stadion Galgenwaard met én aan de nieuwste technologieën. Bijvoorbeeld met AR en VR (virtual reality). Zo kun je op AR-doeken tijdens wedstrijden achtergrondinformatie over de spelers zien; hoeveel schoten op het doel heeft hij gelost, wat is zijn track record? Ook vind je er het Innovation Center waar je alle high tech diensten van T-Mobile Ondernemen kunt bekijken en testen, zelfs al op een 5G-netwerk.

Benieuwd naar de World League Live game? Download deze via: share.worldleaguelive.com/FCUtrecht

 

Beeld: FC Utrecht