Technologie

Glamorous Goat bouwt bedrijfsapps: “Moet er snel een app komen? Dan regelen we dat!”

Problemen oplossen, dat is wat app-ontwikkelaar Glamorous Goat doet. Oprichter en eigenaar Hugo Melis vindt dat ook het interessante aan zijn werk: op een creatieve manier naar (app)oplossingen zoeken voor businessvraagstukken.

Clock 4 min

Ook een vast nummer op je mobiel?

office-essential-cta

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
“Mensen verrassen, creatief bezig zijn en vooral ook: mijn werk interessant houden voor mezelf. Vanuit die gedachte heb ik in 2013 Glamorous Goat opgericht. Ik heb een softwareachtergrond en heb altijd als ontwikkelaar gewerkt, maar toen ik eenmaal in m’n eentje aan de slag ging, kwam ik er al snel achter dat er anderen waren die het bouwen van apps beter konden dan ik.”

Na een jaar nam Melis daarom iemand aan en verschoof zijn rol meer naar de achtergrond. Hij houdt zich nu vooral bezig met sales en de groeistrategie.

Hugo Melis, Glamorous Goat

Wereldwijd

Inmiddels werken er zeven medewerkers op het kantoor in Eindhoven en is er een flexibele schil van ongeveer veertien mensen die verspreid door Europa wonen.

De communicatie met de medewerkers in het buitenland gaat vooral via Skype
Tweet
Twitter
“Het is lastig om de allerbeste ontwikkelaars te vinden, die dan ook nog in Eindhoven of omgeving moeten wonen. En ik wilde de beste mensen. Het maakt dan niet uit waar ze wonen. Dit zijn echt de toppers die het verschil kunnen maken.

Sowieso vind ik het goed om ook invloeden van andere culturen binnen je bedrijf te hebben. Vanuit andere invalshoeken te kijken. Philips is bijvoorbeeld een klant van ons en die opereert ook wereldwijd. Dan is het goed dat wij internationaal kunnen denken.”

De communicatie met de medewerkers in het buitenland gaat vooral via Skype. Het is dus belangrijk dat Glamorous Goat altijd en overal een goede, stabiele internetverbinding heeft. En dat is met de mobiele Unlimited bundel @Work van T-Mobile het geval. “Zelf Skype ik niet zo vaak, maar onze projectmanagers wel. Elke dag wordt er vanuit ons bedrijf geskypet. Het is dus van cruciaal belang dat de internetverbinding stabiel is. Het moet lijken alsof je communiceert met een collega die dicht bij je zit. En dat lukt heel goed.”

Augmented Reality

Bedrijfsapps, daar richt Glamorous Goat zich vooral op. En dan het hele proces: van het idee tot de presentatie in de app-stores. De focus ligt op de grotere bedrijven. Een bedrijf komt bij Glamorous Goat omdat het een probleem wil oplossen. Om dat probleem heen wordt dan een app gebouwd.

“Philips zocht bijvoorbeeld een manier om een machine te tonen aan partijen in de hele wereld. Die machine verschepen was duur en lastig, dus vroegen ze ons om een app te bouwen waarmee de machine gepresenteerd kon worden op evenementen zonder die te verschepen.

Toen kwamen wij samen op het idee van augmented reality. Een soort virtual reality, maar dan geprojecteerd op de echte wereld. Een soort Pokémon GO ook, zeg maar. Via een iPad of telefoon kun je met onze app de machine demonstreren.”

Kritisch

Glamorous Goat opereert in vele branches. Van startups tot een groente- en fruitleverancier en een bedrijf in protheses. “Dat maakt mijn werk zo interessant. Maar we blijven wel kritisch. We willen echt iets kunnen toevoegen en willen wel vertrouwd worden in onze expertise. We zijn ook een flexibele partij en kunnen snel schakelen. Moet er snel een app komen? Geen probleem, dan regelen we dat.”

Om snel te kunnen schakelen en goed te kunnen werken, is het belangrijk dat je je niet druk hoeft te maken over zaken die ondersteunend zijn, zoals je telefonie en internet, vindt Melis. “Het moet gewoon altijd werken en je moet er geen omkijken naar hebben. En bij T-Mobile werkt het.”

Versoepelen

Glamorous Goat maakt ook gebruik van Office Essential van T-Mobile: een vast nummer én je mobiele nummer op je smartphone. “Ik ben onder de indruk van T-Mobile. Het persoonlijke contact met de accountmanager is echt heel prettig. Het voelt meer als een bedrijf zoals we zelf zijn dan dat het een grote corporate is.

Daarnaast wilde ik voor ons kantoor wél een vast nummer, maar geen vaste telefoon. Een vast nummer is praktischer dan dat iedereen de hele tijd op z’n eigen mobiele nummer wordt gebeld. En het is ook een stukje professionaliteit en uitstraling naar je klanten toe.

Als ik bel vanaf mijn eigen mobiele telefoon doe ik dat nu nog te vaak vanuit mijn eigen 06-nummer, terwijl ik met de app van T-Mobile heel makkelijk op mijn mobiel ook kan switchen en vanuit mijn zakelijke, vaste nummer bellen. Daar wil ik meer naartoe.”

Op het kantoor van Glamorous Goat ligt een mobiele telefoon met een vast nummer die alle medewerkers kunnen oppakken. Net wie ‘m opneemt. Maar dat kan, en moet, professioneler, vertelt Melis. “Office Essential heeft heel veel mooie functionaliteiten en we zijn nu aan het kijken naar: wat kan makkelijker en wat kunnen we beter doen als we die tools gebruiken? We willen bijvoorbeeld belgroepen aanmaken, handig doorschakelen en allemaal dezelfde functionaliteiten op meerdere telefoons.”

Er is Melis veel aan gelegen om het het maximale uit Office Essential te halen: “Hoe gaan we alle tools van T-Mobile optimaal inzetten? Want dat die functionaliteiten ons bedrijf kunnen laten groeien omdat ze ons bedrijfsproces versoepelen, daarvan ben ik overtuigd.”

office-essential-cta

Ook een vast nummer op je mobiel?

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
Fotografie: Billie-Jo Krul
Beeld: Shutterstock