Technologie

Google werkt aan een nieuwe News app

Volgens insiders is Google bezig aan een nieuwe versie van haar nieuwsdienst ‘News’. Het zou de bedoeling zijn om content uit de digitale Newsstand te combineren met nieuws vanuit YouTube. Het is nog niet duidelijk hoe de dienst er uit komt te zien. 

Clock < 1 min

Deze week vindt weer het jaarlijkse developerevent van Google plaats, Google I/O. Naar verwachting wordt de eerste versie van Google News hier getoond aan het publiek en de wereldpers. De app zou een complete facelift krijgen.

De huidige Newsstand app, een toepassing waarmee je magazineartikelen kunt lezen op je mobiel of tablet, wordt niet zoveel gebruikt. Door de content uit deze app te integreren in Google News zou Google meteen een goede reden hebben om de Newsstand app terug te trekken.

Naar verwachting draait de nieuwe News app van Google volledig op amp (accelerated mobile pages), een protocol dat ontwikkeld werd door Google om mobiele nieuwspagina’s sneller te kunnen inladen op een smartphone. Gebruikers hoeven zo minder lang te wachten tot een artikel compleet is ingeladen.

Daarmee is het aannemelijk dat de News app minder op een zoekmachine, en meer op een dienst als Flipboard gaat lijken, waarbij gebruikers echt het idee hebben dat ze door een mobiel samengesteld magazine bladeren. Welke uitgevers en mediamerken meewerken aan de pilot en of je je er deze week gelijk voor aan kunt melden is nog niet bekend. Tijdens Google I/O deze week horen we daar hopelijk meer over.

Beeld: Shutterstock