Technologie

Handig: Adidas lanceert sneakers met ingebouwde OV-chipkaart

Altijd je OV-chipkaart kwijt? Dan bieden de nieuwste sneakers van Adidas wellicht uitkomst!

Clock < 1 min

Want de nieuwste sneaker van de Duitse kledingfabrikant komt niet alleen met een setje extra veters, er zit ook een OV chipkaart met jaarabonnement voor het openbaar vervoer ingebouwd! Enige nadeel: het werkt vooralsnog alleen in Berlijn en de schoenen komen in een beperkte oplage van 500 stuks.

De nieuwe sneaker is onderdeel van een marketingcampagne van Adidas met de BVG, het Berlijnse stadsvervoer. Wie de innovatieve schoenen aan zijn voeten heeft, heeft tot 31 december van dit jaar toegang tot de bus, metro, tram en pont in Berlijn. Alleen de toegang tot de trein is niet inbegrepen.

Mocht je binnenkort in Berlijn zijn en gebruik maken van het OV, dan zullen de eigenaren van de speciale sneakers snel zichtbaar zijn. De schoenen hebben namelijk hetzelfde opvallende patroon als de stoelhoezen van de BVG.

De speciale OV-sneakers van Adidas zijn vanaf 16 januari in een beperkte oplage van 500 te koop in Berlijn. Het prijskaartje is niet schokkend: voor 180 euro heb je een paar designerkicks én tot het eind van het jaar toegang tot het Berlijnse openbaar vervoer!

Beeld: Shutterstock