Technologie

Hoe gebruik ik eSIM en dual sim op mijn iPhone?

Heb jij het nieuwste model iPhone (2018 of later) en wil je graag gebruik maken van eSIM en dual sim op jouw toestel? In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Clock < 1 min

Check je toestel

Alleen de nieuwste generatie iPhones (na september 2018) ondersteunt op dit moment dual sim en eSIM. Op deze pagina lees je over welke modellen het precies gaat. Check voordat je eSIM bestelt of jouw toestel geschikt is.

Bij een nieuw abonnement

Heb je een nieuw abonnement met eSIM afgesloten bij T-Mobile? Dan ontvang je je nieuwe eSIM als QR-code op een kaartje. Heb je je abonnement verlengd en gekozen voor eSIM, dan ontvang je de QR-code op een brief. Scan deze QR-code met de eSIM QR-codescanner via de instellingen van je toestel om je eSIM-profiel te downloaden op je telefoon.

Al klant bij T-Mobile

Ben je al klant bij T-Mobile? Dan kun je vanaf nu een simswap aanvragen. Daarbij wordt je losse plastic simkaart omgewisseld voor een eSIM. Maar andersom kan ook. Of van eSIM naar eSIM. Bij een simswap ontvang je van ons een QR-code per post of via My T-Mobile. Scan deze met de eSIM QR-codescanner via de instellingen van je toestel. Bestaande klanten moeten de eSIM vervolgens activeren in My T-Mobile.

eSIM downloaden op je iPhone

Om je eSIM te downloaden op je iPhone doorloop je de volgende stappen op je toestel:

  • Zorg dat je een internetverbinding hebt, bijvoorbeeld via wifi.
  • Ga naar ‘instellingen’ en dan naar ‘mobiel netwerk’.
  • Kies ‘abonnement toevoegen’.
  • Scan de QR-code die je van T-Mobile hebt gekregen.
  • De eSIM is één keer te downloaden en op één toestel gebruiken. Wil je je abonnement op een ander toestel gebruiken? Vraag dan een nieuwe eSIM aan (simswap) via My T-Mobile en doorloop de activatie opnieuw.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie iOS op je iPhone hebt zodat de optie om je eSIM te downloaden beschikbaar is.

Voor meer over eSIM, bekijk onze eSIM pagina voor zakelijke klanten.

Beeld: Shutterstock