Telefoons

Dress to impress met de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro

In alle opzichten is Huawei uitgegroeid tot een grote speler op de handsetmarkt: niet alleen qua naam, maar ook qua line-up. Er werd namelijk over de hele wereld uitgekeken naar de aankondiging van de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro.

Clock 3 min

Vandaag maakte Huawei twee nieuwe toestellen bekend: De Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Met de Huawei Mate 10 gebeurde dat vorig jaar nog enigszins in de luwte, maar dit jaar werd er door vele techsites al wekenlang reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe toestellen van de Chinese smartphonefabrikant, hetgeen goed duidelijk maakt hoe populair het merk intussen is.

Dress to impress

Voldoen aan de verwachtingen van de fans én nieuwe gebruikers zien te enthousiasmeren, het is geen makkelijke taak. Maar de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro komen gelukkig ‘dressed to impress‘.

De Mate 20 is uitgerust met een 6.53″ FHD+ display, dat zich naadloos over de voorkant laat zien. De Mate 20 Pro moet het dan wellicht met iets minder schermoppervlakte doen, het 6.39″ OLED-scherm laat beelden scherp, helder en levensecht zien.

Aan de achterkant van beide toestellen zien we de soepele lijnen van de voorkant ook terug. De nieuwe Mate is gesmeed van 3D-glas,  de speciale glasstructuur die de kleuren van het toestel reflecteren, is antislip en vingerafdrukbestendig.

Drie Leica camera’s

Maar het meest in het oog springend bij zowel de Huawei Mate 20 als de Huawei Mate 20 Pro zijn de drie (!) camera’s op de achterkant van de toestellen. In tegenstelling tot de meest gangbare ontwerpen heeft Huawei namelijk de camera’s niet onder of naast elkaar gezet, maar vormen ze samen met de flitser een vierkant.

De Huawei Mate 20 beschikt over de door AI aangedreven Leica Triple Camera, voorzien van een 16MP RGB lens voor detailfotografie, een 8MP telelens voor langere afstanden en een geheel nieuwe 12MP ultragroothoeklens voor landschapsfotografie of micro-opnames. Je kunt er namelijk niet alleen in breed perspectief mee schieten, je kunt er ook extreme close-up’s vanaf 2.5 centimeter afstand schieten.

De camera beschikt over een RGB lens van maar liefst 40MP en een ultragroothoeklens van 20MP
Tweet
Twitter
Maar het kan altijd nog een stapje verder: de Leica Triple Camera van de Huawei Mate 20 Pro beschikt namelijk over een RGB lens van maar liefst 40MP en een ultragroothoeklens van 20MP. Uiteraard is ook de 8MP telelens aanwezig op de Mate 20 Pro.

Beide smartphones bieden de mogelijkheid om via de Cinema Modus video in HDR te schieten in de klassieke 21:9 filmverhouding.

Snel en slim

De nieuwe Mate 20 smartphones maken gebruik van de nieuwe Kirin 980 DUAL AI-chipset, die het toestel extra snel en slim maakt. De Kirin 980-chipset is opgedeeld uit twee delen, waarbij een deel zich volledig bezighoudt met alle toepassingen waar kunstmatige intelligentie bij komt kijken, terwijl het andere deel zich bezig houdt met het besturingssysteem. Door die taken slim te verdelen zijn de Mate 20 en de Mate 20 Pro niet alleen supersnel, maar kan een opgeladen batterij ook langer mee.

Niet dat je je heel snel zorgen hoeft te maken om de batterij. Met een capaciteit van 4.000mAh kun je je Huawei Mate 20 of Huawei Mate 20 Pro tot wel 2 dagen volledig gebruiken zonder bij te hoeven laden. En dankzij de Huawei Supercharge 2.0-functionaliteit ben je in geval van nood vlot weer op weg: in slechts 30 minuten laad je je Mate 20 weer op tot 58% en de Mate 20 Pro zelfs tot 70%! Uiteraard zijn de nieuwe Mate’s ook draadloos op te laden.

En dan is er nog het uitgebreide scala aan gereedschappen die dankzij kunstmatige intelligentie met recht je phone smart maken. Op vakantie is dit toestel een persoonlijke reisgids die beroemde schilderijen en bekende gebouwen herkent. Richt je het toestel op eten, dan weet HiVision je te vertellen hoeveel calorieën de maaltijd bevat.

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste weten wanneer de nieuwe Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro beschikbaar zijn? Check dan nu deze pagina met meer informatie over de nieuwste smartphones van Huawei.

Beeld: Shutterstock