Telefoons

Huawei presenteert opvouwbare 5G smartphone Mate X

Huawei heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe smartphone onthuld die én klaar is voor 5G én een opbouwbaar scherm heeft. Het toestel moet in de tweede helft van 2019 verschijnen.

Clock < 1 min

De Huawei Mate X is een 2-in-1 lichtgewicht, opvouwbare smartphone en tablet. De telefoon heeft in opgevouwen toestand een scherm van 6,6 inch met een resolutie van 2480 x 1148. Achterop zit dan een 6,4 inch-scherm met een resolutie van 2480 x 892 pixels. Combineer je de twee schermen, dan krijg je de uitgevouwen tablet-variant met een OLED-scherm van 8 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 2480 x 2200 pixels.

In tablet-modus is het mogelijk om op twee schermen tegelijkertijd te werken, waardoor je meerdere taken op hetzelfde moment kunt uitvoeren. De Huawei Mate X is een stuk slanker dan de recent vorige week gelanceerde Samsung Galaxy Fold. Dichtgeklapt is de smartphone ongeveer 11 millimeter dik, uitgeklapt in tablet-modus is de Mate X 5,4 millimeter dik.

Ook nieuw is de mogelijkheid om de voor- en achtercamera tegelijkertijd te gebruiken, doordat je de telefoon kunt opvouwen. Specificaties over de camera zijn helaas nog niet bekend.

Huawei Mate X

5G

De telefoon is klaar voor 5G, stelt Huawei. De Mate X beschikt volgens de fabrikant over het snelste 5G-modem ter wereld. Aan de binnenkant zit een 4.500 mAh-accu die SuperCharge ondersteunt. Daarmee kun je de accu tot 85 procent opladen in slechts 30 minuten tijd.

Huawei is overigens niet het enige bedrijf dat deze week een opvouwbare telefoon onthulde. Naast Samsung presenteerde ook LG een dergelijke telefoon.

Beeld: Shutterstock