Technologie

ING neemt na 30 jaar afscheid van TAN-codes

Je kreeg ze per papier en later per sms op je telefoon, maar na 30 jaar komt er eind aan de TAN-code. ING gaat de verificatie de komende tijd uitfaseren.

Clock < 1 min

Met de introductie van een aantal nieuwe manieren om je transacties te bevestigen, kwam de TAN de afgelopen maanden al verder in de verdrukking. Nu al zo’n 3,2 miljoen ING-klanten gebruikmaken van de Mobiel Bankieren app zal deze de nieuwe standaard voor verificatie worden.

De bank laat in een verklaring weten dat particuliere klanten de komende maanden worden overgezet naar een vernieuwde versie van Mijn ING, het online betaalplatform van ING. Klanten zien hun bankzaken daarop nog duidelijker en overzichtelijker en bovendien ziet het platform er op een smartphone, laptop, pc en tablet hetzelfde uit. In de vernieuwde versie kan de app worden gebruikt als verificatiemiddel. Klanten die de app niet kunnen gebruiken, mogen vooralsnog gebruik blijven maken van TAN-codes.

Zakelijke klanten

Klanten die zakelijk gebruikmaken van de diensten van ING worden in maart al overgezet naar mobiel bevestigen. Een vernieuwde versie van ING Zakelijk volgt dan weer later. Overigens krijgen wel alle klanten al vanaf het eind van deze maand een nieuw inlogscherm te zien.

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com
Beeld: Shutterstock