Technologie

Koploper op gebied van drone-innovatie: DJI introduceert Mavic Air

Drones hebben de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk een enorme vlucht genomen. Ze vliegen als zoete broodjes over de toonbank. DJI bewijst met de nieuwe Mavic Air nu opnieuw koploper te zijn op gebied van drone-innovaties.

Clock 2 min

De eerste drones waren nogal lomp, maar de Mavic Air is dat allerminst. Het gewicht bedraagt slechts 430 gram en met ingeklapte propellers is de drone ongeveer even groot als een smartphone.

En dus neem je het compacte vliegtuigje gemakkelijk mee naar buiten. Dat is immers ook waar je de drone het meest gaat gebruiken, om prachtige beelden van bovenaf te schieten die in een hedendaagse natuurdocumentaire niet zouden misstaan. De Mavic Air kan maximaal 21 minuten in de lucht blijven en haalt een snelheid van 68 kilometer per uur. Het is daarmee een van de snelste drones van dit moment.

Uniek: boemerang-modus

Wanneer je op zoek bent naar een drone, dan lonkt ook de goedkopere Spark van DJI. Deze is sinds vorig jaar te koop en het prijsverschil is op het moment van schrijven ongeveer 350 euro. Weet dan dat de Mavic Air beelden in 4K kan schieten, de Spark kan maximaal full hd-video’s aan.

De Mavic Air heeft daarnaast meer sensoren om uit zichzelf obstakels te kunnen vermijden. Uniek aan de Air is tevens een boemerang-modus. De drone vliegt dan heen en weer om een 360-graden-video vast te leggen. Tot slot is er ondersteuning voor panorama-foto’s en HDR.

Leuke extra

Leuke extra is dat beide modellen met handgebaren te bedienen zijn. Door bijvoorbeeld je hand op en neer te bewegen, stijgt en daalt de drone. En door je vlakke handpalm onder de drone te houden, landt-ie er automatisch op. Er wordt ook gewoon een controller meegeleverd, waar je smartphone in past. Op het scherm zie je dan wat je precies filmt. De adviesprijs van de Mavic Air is 849 euro.

Beelden en video via DJI
Beeld: Shutterstock