Technologie

Is de Lenovo Z5 de eerste all-screen smartphone?

Al lange tijd teasen smartphone fabrikanten met toestellen waarbij het gehele oppervlak van het toestel uit een beeldscherm bestaat. Tot nu werd zo’n toestel nog nooit eerder gelanceerd. Maar Lenovo zegt nu dichtbij de eerste ‘all-screen’ phone te zijn.

Clock < 1 min

Op social network Weibo deelde Lenovo vice-president Chang Cheng vannacht de eerste beelden van een zogenaamde ‘all-screen smartphone’ van Lenovo: Een smartphone waarbij de hele voorzijde van het toestel een beeldscherm is. En dat is bijzonder, omdat bijna alle telefoonfabrikanten tot nu toe ruimte hebben moeten inruimen voor bijvoorbeeld een back button (Android) of speaker (iPhone).

Maar bij de Lenovo Z5 zal dat straks anders zijn, zegt Chang Cheng in zijn social media post. Het hele scherm is een beeldscherm, zonder een inkeping aan de bovenkant. Waar de speaker, selfie-camera en andere functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een vingerafdrukherkenning moeten worden aangebracht op het toestel van Lenovo maakte hij nog niet bekend.

De Lenovo Z5 moet in heel veel opzichten een revolutionair toestel worden aldus de Chinese smartphonefabrikant. Cheng vermeldt in zijn post dat het toestel tenminste ‘vier technologische doorbraken kent’ en er ’18 patenten zijn aangevraagd’ voor de technologie die in het toestel komt. De Z5 zal voor 95% uit beeldscherm bestaan. Bij de Samsung Galaxy S9 en iPhone X is dit momenteel slechts 83%.

Wanneer het toestel precies op de markt verschijnt is nog niet duidelijk, maar verwacht wordt dat deze nog deze zomer aangekondigd wordt.

Beeld: Shutterstock