Telefoons

Zo bekijk je de livestream van het Apple Event

Apple maakt komende week zijn nieuwste plannen bekend tijdens het jaarlijkse Apple Event. Op het internet kijken mensen inmiddels reikhalzend naar dit event uit. Gelukkig is er online een livestream van de keynote te volgen.

Clock 2 min

Het Apple Event in september is inmiddels een jaarlijkse traditie, en gelukkig is dat event ook bij ons gewoon te volgen via een livestream. Apple CEO Tim Cook zal tijdens zijn keynote onder meer stil staan bij de ontwikkelingen die Apple de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. Daarnaast blikt hij vooruit op de toekomst: Wat mogen we de komende maanden allemaal van Apple gaan verwachten?

Wat er precies gepresenteerd wordt a.s. woensdag, is op dit moment nog onduidelijk. Maar dat er miljoenen mensen live zullen meekijken met het Apple Event staat vast. Als Apple een aankondiging doet van iets nieuws, maakt dat op het internet nog altijd steevast de tongen los.

iOS 12

Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone kennen we in ieder geval al wel, dus verwacht daar geen grootse aankondigingen meer over. In juni dit jaar maakte Apple bekend dat iOS 12 vanaf dit najaar gratis te downloaden is.

Met de update moet je telefoon sneller worden, komen er meer mogelijkheden om augmented reality-apps te ontwikkelen en kun je met meerdere mensen tegelijkertijd kunnen facetimen. Ook kun je zelf commando’s voor Siri instellen, waarmee je automatisch verschillende taken uit kunt laten voeren.

Opvallend is ook de nieuwe ‘Do not disturb at night’-functie, waarmee het scherm van je telefoon niet oplicht terwijl het slapen. Sta je ’s ochtends op, dan is je scherm helemaal leeg. Pas als je je telefoon oppakt, worden de berichten van de afgelopen nacht geleidelijk aan weergegeven. Al deze nieuwe functies zijn binnenkort ook op de meest recente iPhone toestellen (vanaf de iPhone 5S) gewoon te gebruiken, dankzij de gratis beschikbare upgrade naar iOS 12.

Livestream Apple Event

Apple biedt zoals elk jaar ook weer een livestream aan van het Apple Event. Dit jaar kun je die bekijken op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV, maar ook via de Chrome- en Firefox-browsers en op apparaten van andere fabrikanten. De livestream kun je bekijken via de website van Apple zelf, waar hij in aanloop naar 12 september vanzelf bij komt te staan. Direct na afloop van de keynote vind je op dit site ook een overzicht van alle dingen die Apple nieuw heeft aangekondigd.

Het Apple Event beging op woensdag 12 september 2018 om 19.00 uur Nederlandse tijd. Op dat moment betreedt Tim Cook het podium en zal hij, waarschijnlijk onder luid applaus, de onthullingen starten. Mochten die onthullingen ook voor T-Mobile klanten interessant zijn, dan lees je het laatste Apple nieuws uiteraard ook gelijk hier op Founders.

Niks missen van het laatste Apple nieuws?

Wil je na afloop zeker weten dat we je als eerste op de hoogte brengen van het laatste Apple nieuws? Schrijf je dan in voor onze Apple iPhone nieuwsbrief. Je ontvangt dan na de keynote direct een update over alle nieuwtjes die Apple deze week bekend heeft gemaakt.

Altijd het laatste iPhone nieuws

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn er! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple iPhone nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief, dan heb je de nieuwste toestellen altijd als eerste in huis.

Beeld: Shutterstock