Telefoons

Dit maakt de Samsung Galaxy S9 en S9+ zo bijzonder

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona onthulde Samsung twee nieuwe smartphones: de Galaxy S9 en de Galaxy S9+. Maar wat maken de Samsung Galaxy S9 en zijn grotere broertje nu eigenlijk zo bijzonder?

Clock 2 min

Wat onder meer bijzonder is aan de Galaxy S9+, is de dubbele cameralens van 12 megapixels aan de achterkant. Dankzij verschillende diafragma’s van f/1,5 en f/2,4 moeten deze lenzen beter presteren bij weinig licht. Door een diafragma verder open te stellen, komt er meer licht binnen. Is het dan donker, dan wordt het licht wat wel aanwezig is dus zoveel mogelijk gebruikt om toch een mooie foto te maken.

Dit soort technieken worden onder meer in spiegelreflexcamera’s gebruikt, waarbij het diafragma handmatig aan te passen is. Op de smartphone moet dit echter automatisch gebeuren, en dat is dus nu het geval bij de Samsung S9.

Ook heeft de camera een superslowmotion-functie. Daarmee kun je een korte video van 960 frames per seconde maken. In realtime is de videolengte beperkt tot shots van ongeveer 0,2 seconden. Die beelden worden vervolgens vertraagd tot maximaal 6 seconden, zoals je in onderstaande video kunt zien:

AR Emoji

Ook bijzonder zijn de AR Emoji op de twee toestellen. Het idee is dat de camera je hoofdbewegingen registreert en ze vervolgens toepast op een emoji. Daardoor krijg je een emoji die meebeweegt met de bewegingen die jij maakt. Apple introduceerde eerder een soortgelijk concept, de Animoji, op de iPhone X.

De Samsung Galaxy S9 heeft verder een AMOLED-scherm van 5,8 inch met een resolutie van 2.960 bij 1.440 pixels. De Samsung Galaxy S9+ heeft een iets groter AMOLED-scherm, namelijk van 6,2 inch. De resolutie is hetzelfde. Beide toestellen komen in eerste instantie alleen beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64 GB. Later dit jaar komt er ook een variant met 256 GB.

Beide telefoons kun je in Nederland nu al bestellen (levertijd v.a. 16 maart) in de kleuren zwart, blauw en paars, onder meer in combinatie met een T-Mobile @Work abonnement. Bezoek gauw onze shop voor meer informatie.

Beeld: Shutterstock