Technologie

Dit zijn de 5 meest spraakmakende Apple events aller tijden

Door de jaren heen zijn de keynote events van Apple uitgegroeid tot een groot tech fenomeen. En onlangs kon je als Apple fan weer een nieuwe editie in je agenda schrijven. Want Apple heeft aangekondigd dat er op 15 september een Apple keynote event zal plaatsvinden! Welke nieuwe producten gaat Apple ons deze keer laten zien? Maar voordat het zover is, blikken we nog even terug op de vijf meest spraakmakende Apple events uit de geschiedenis van de Amerikaanse tech gigant.

Clock 2 min

Zoals je in dit artikel terug kunt zien, bestaan de Apple keynote events doorgaans uit veel vuurwerk en spektakel. Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief:

Als eerste de iPhone 13 in huis?

Als eerste de nieuwe iPhone 13, je nieuwe superpower, bestellen? Dat kan! Schrijf je nu in en we informeren jou direct als hij besteld kan worden!

Keynote in 1998: de introductie van de iMac

Steve Jobs begon zijn introductie van de eerste iMac door te wijzen op de problemen met computers in 1998. Deze waren traag, lelijk, moeilijk te gebruiken en de kwaliteit van de schermen was slecht. De iMac werd dan ook gepresenteerd als de eerste echt gebruikersvriendelijke computer die er ook nog eens cool uitzag. Met stereospeakers aan de voorkant, dubbele stereo hoofdtelefoonaansluitingen, de coolste muis en het doorzichtige, kleurrijke design dat vandaag de dag nog steeds onvergetelijk is.

Keynote 2001: de introductie van de iPod

De iPod was een innovatief apparaat. Het zorgde voornamelijk voor de verschuiving van CD-spelers naar MP3-spelers, om muziek op onze telefoons op te slaan zoals wij dat nu ook doen. Jobs legde uit wat een iPod is: een mp3 speler met cd-kwaliteit muziek die alle populaire bestandsformaten van digitale muziek afspeelt. Het publiek bleef erg stil, maar zodra hij de iPod uit zijn zak haalde en liet zien hoe het eruit zag, begon het publiek te juichen.


Keynote in 2007: de introductie van de iPhone

Toen Jobs de eerste iPhone aankondigde, leek het alsof het om drie nieuwe apparaten ging: “Een iPod…een telefoon…en een apparaat dat verbinding maakt met het internet. Dit zijn geen drie verschillende apparaten. Dit is één apparaat en we noemen het iPhone.” De iPhone was de smartphone zoals die ook bedoeld is, slim en makkelijk te gebruiken. Met onder andere een revolutionaire gebruikersinterface, software dat tenminste 5 jaar voorloopt op elke andere telefoon en een ingebouwde 2 megapixel camera.

 

Keynote 2010: de introductie van de iPad

De geruchten gingen al de ronde dat Apple aan een tabletcomputer werkte. De speculatie nam alleen maar toe met de release van de iPhone in 2007, die de mogelijkheden van een apparaat met alleen een aanraakscherm liet zien. De onthulling van de iPad kwam dan ook niet als een verrassing. De prijs was wel verrassend. Velen dachten dat de iPad rond de $1.000 zou kosten, terwijl Steve Jobs een startprijs van $499 onthulde.

 

Keynote 2014: de introductie van de Apple watch

Sinds het overlijden van Steven Jobs was de Apple Watch de eerste nieuwe productcategorie en tevens het eerste draagbare apparaat dat Apple heeft onthuld. CEO Tim Cook presenteerde de horloge met de beroemde slogan van Jobs’:  “We have…. One more thing”. De onthulling van de Apple watch was belangrijk, omdat het al meer dan een jaar werd verwacht voordat het officieel werd gepresenteerd.

 

Mis het Apple event niet

15 september vindt dus een nieuwe editie van het Apple event plaats. Wil je hier niks van missen? En wil je ook in de toekomst altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief:

Als eerste de iPhone 13 in huis?

Als eerste de nieuwe iPhone 13, je nieuwe superpower, bestellen? Dat kan! Schrijf je nu in en we informeren jou direct als hij besteld kan worden!

Beeld: Apple