Technologie

Microsoft gaat AI en cloud computing toepassen in de gezondheidszorg

Microsoft ziet grote mogelijkheden voor cloud computing en artificial intelligence in de gezondheidszorg. Een pilotproject op dit vlak wordt nu verder uitgebreid.

Clock < 1 min

Microsoft kondigde deze week aan haar activiteiten op gebied van cloud computing en kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg verder te willen gaan uitbreiden. Het bedrijf heeft al een tijd lang een initiatief lopen met de naam Healthcare NExT (New Experiences and Technologies), en wil deze pilot nu verder gaan uitbreiden door onder meer partnerships met andere bedrijven aan te gaan.

Ook moet de interne wisselwerking tussen bestaande technologieafdelingen en innovatieprojecten binnen Microsoft en het projectteam verder worden uitgebreid. Er zijn twee nieuwe mensen aangenomen om de uitbreiding van Healthcare NExT in goede banen te leiden. Zij gaan onder meer aan de slag met een lange termijn visie op de toekomst van gezondheidszorg binnen Microsoft, en het ontwikkelen van een open cloud architectuur waarop diverse gezondheidszorgtoepassingen gebouwd kunnen worden.

Microsoft is niet het eerste bedrijf dat kansen ziet in het migreren van de gezondheidszorg naar de cloud. Met haar Health app is Apple al langer bezig met een cloud-based oplossing voor consumenten om hun gezondheidsdata op één plek te kunnen managen. En in Amerika werken Google en Fitbit al enige tijd samen aan een manier om je gezondheidsdata via de cloud te delen met je dokter of zorgaanbieder in Google Cloud for Healthcare.

Foto: Shutterstock
Beeld: Shutterstock