Technologie

Microsoft Teams in VR: het kan straks met de Meta Quest 2

Online overleggen met collega’s in Microsoft Teams: wat eerst voor velen ondenkbaar was, werd dankzij de pandemie in no-time gemeengoed. Maar what’s next? Virtual reality! In oktober kondigde Meta de Quest 2 aan, hun nieuwe VR-device. Het bijzondere hieraan is dat je met deze VR-bril ‘immersive experiences’ in o.a. Microsoft Teams kunt beleven. Meer weten? Lees verder.

Clock < 1 min

Met de nieuwe VR-bril van Meta gebruik je straks alle apps van Microsoft 365 in zogenaamde ‘workrooms’. Mark Zuckerberg lichtte dit tijdens het Meta Connect event toe: “We denken dat deze cross-device, cross-screen ervaring de basis zal vormen van het virtuele kantoor van de toekomst.” Dit virtuele kantoor van de toekomst draait niet alleen om vergaderen, want Microsoft brengt ook Windows 365 naar Quest. “Hiermee heb je een nieuwe manier om de volledige Windows-ervaring, inclusief alle gepersonaliseerde apps, inhoud en instellingen, naar je VR-apparaat te streamen,” vult Microsoft CEO Satya Nadella aan.

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Het nieuwe werken

Bedrijven en organisaties kunnen zo samenwerken op een manier die veel lijkt op het ’oude’ samenwerken, zonder dat je hiervoor fysiek op kantoor hoeft te zijn. Microsoft en Meta rollen deze nieuwe functies de komende maanden uit. Zo blijft de toekomst van werken in ontwikkeling. “We brengen een meeslepende vergaderervaring van Microsoft Teams naar Meta Quest om mensen nieuwe manieren te bieden om met elkaar in contact te komen”, zei Microsoft CEO Satya Nadella. “Je kunt verbinden, delen en samenwerken alsof je echt bij elkaar bent.”

HoloLens

Maar wat gaat Microsoft dan met haar eigen VR-headset, de HoloLens, doen? Ondanks dat de verantwoordelijke binnen Microsoft onlangs vertrok, verwacht de tech gigant ook binnenkort met een update voor de HoloLens te kunnen komen.

Goede internetverbinding

Je zult er niet verbaasd van staan, maar wil je straks in VR Microsoft Teams kunnen gebruiken? Dan is het belangrijk om een goede stabiele internetverbinding te hebben. Met VR creeer je een gigantische hoeveelheid data die smooth van de ene werkplek naar de andere werkplek verstuurd moet worden. Gelukkig hebben we bij T-Mobile diverse zakelijke internetoplossingen die je hierbij kunnen helpen.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: T-Mobile