Technologie

Nieuwe Apple AirPods gaan veel langer mee

Apple heeft een nieuwe versie van zijn AirPods onthuld. De tweede generatie van deze draadloze oortjes komen met een langere accuduur. Daarnaast kondigde Apple eerder deze week nieuwe iPads aan.

Clock 2 min

De tweede generatie AirPods hebben een H1-chip meegekregen, die speciaal voor koptelefoons ontworpen is. Die chip moet de oortjes efficiënter laten presteren. Dat uit zich onder meer in een langere accuduur: de gesprekstijd neemt met 50 procent toe, wat neerkomt op een uur langer bellen via de oortjes. Daarnaast moet je 1,5 keer sneller verbinding maken als je iemand met de oortjes belt.

Ook nieuw is de mogelijkheid om de spraakassistent Siri handsfree te gebruiken. Spreek Siri aan via ‘Hé Siri’, en je kunt haar de opdracht geven om iemand te bellen, het volume van muziek aan te passen of om een routebeschrijving vragen.

De nieuwe AirPods komen verder met een nieuwe oplaadcase, waarmee je oortjes onderweg ook makkelijk kunt bijladen. Daarmee krijg je beschikking over een luistertijd van in totaal 24 uur. De oplaadcase bevat een LED-lampje om aan te geven hoe ver de oortjes opgeladen zijn. De case is voor de liefhebber ook apart te koop, mocht je geen nieuwe AirPods willen kopen.

iPads

Apple kondigde eerder deze week ook twee nieuwe iPads aan. Het gaat specifiek om een iPad Air van 10,5 inch en een iPad Mini van 7,9 inch. Beide apparaten bevatten een A12 Bionic-chip met neurale engine. De iPad Air krijgt daardoor een boost van 70 procent in prestaties en twee keer de grafische mogelijkheden. De iPad mini heeft drie keer betere prestaties en zes keer snellere grafische opties.

Beide iPads komen met een Retina-scherm en ondersteuning voor de Apple Pencil. Ook hebben de iPads dezelfde WiFi-prestaties als in de iPad Pro-modellen.

iPad Air en iPad mini

Beschikbaarheid

De AirPods kun je vanaf nu voor 179 euro kopen met een standaard oplaadcase. Voor een combinatie met de nieuwe oplaadcase betaal je 229 euro. Verder is er nu een mogelijkheid om een eigen inscriptie toe te voegen aan de oortjes en de oplaadcase. Dit is mogelijk via de website van Apple of de Apple Store-app.

De nieuwe iPads verschijnen in het zilver, spacegrijs en goud. De iPad mini is vanaf 459 euro beschikbaar, de iPad Air vanaf 569 euro.

Beeld: Shutterstock