Technologie

Nieuwe iPhone X-app van brillenfabrikant Warby Parker scant je gezicht voor een bril op maat

De camera op de iPhone X is niet alleen voor Face ID te gebruiken, maar ook door ontwikkelaars met een creatief idee. Zoals brillenfabrikant Warby Parker.

Clock < 1 min

De nieuwe TrueDepth-camera op de iPhone X speelt natuurlijk een essentiële rol bij het gebruiken van Face ID. Met die nieuwe technologie kun je je telefoon met je gezicht ontgrendelen. Maar de technologie die je gezicht kan scannen is ook in te zetten door andere app-ontwikkelaars, waardoor brillenfabrikant nu in staat is om je direct kan voorstellen welke brillen uit hun assortiment het best bij je passen.

Het is zo simpel als het over komt: dankzij de superaccurate TrueDepth-camera kan de app van een scan maken van je gezicht en op basis van die meting je monturen voorstellen. In eerdere versies van de app experimenteerde Warby Parker al met een systeem waarbij de brillen via augmented reality op je gezicht werden gezet.

Helaas ontbreekt die functie vooralsnog: de app geeft alleen voorstellen voor monturen, zonder een ‘digitaal pashokje’. Dat deze optie in een volgende versie van de app alsnog wordt toegevoegd lijkt aannemelijk. Met de verbeterde metingen kan Warby Parker daarmee niet alleen betere voorstellen doen, ze kunnen ze ook beter op je gezicht projecteren via de camera.

De app van Warby Parker is nog niet verkrijgbaar in ons land, maar het is een kwestie van tijd voordat meer slimme ontwikkelaars gebruik gaan maken van de mogelijkheden die de TrueDepth-camera te bieden heeft!

Beeld: Shutterstock