Technologie

Dit zijn ze: de nieuwe Apple Watch en iPad Air

‘Time Flies’, een ander event dan je gewend bent van Apple. De geruchten deden al de ronde dat de keynote niet in het teken zou staan van de nieuwe iPhone. Maar dat betekent niet dat Apple er geen spektakel van heeft gemaakt. Integendeel, want maar liefst 2 nieuwe gadgets werden tijdens het event gepresenteerd. Wij vertellen je er alles over.

Clock 3 min

De focus van het event lag op de nieuwe Apple Watch en de iPad. De aangekondigde gadgets verbeteren de kwaliteit van ons dagelijks leven en zijn vanuit een duurzaam oogpunt geproduceerd.

Apple Watch Series 6

Apple Watch

De nieuwe Apple Watch Series 6 biedt innovatieve wellness- en fitnessmogelijkheden. Met in het bijzonder een bloedzuurstofsensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet. “Apple Watch Series 6 geeft een volledig nieuwe definitie van wat een horloge allemaal kan”, aldus Jeff Williams, COO van Apple. De speciale infrarood-ledverlichting meet de zuurstofverzadiging van het bloed wat je helpt een beter inzicht te krijgen in je algehele welzijn. Het verbeterde Always-On Retina-display van de Apple Watch Series 6 is tot 2,5 keer helderder dan dat van de Apple Watch Series 5.

Ook kondigde Apple een nieuwe betaalbare Apple Watch als opvolger van de Apple Watch Series 3 aan: De Apple Watch SE. Een goed alternatief voor de Fitbit en andere activiteitstrackers.

WatchOS 7 brengt personalisatie naar een hoger level. Denk aan slaapregistratie, een automatische handwasdetectie en niet te vergeten: Family Setup, te gebruiken voor het hele gezin. Schooltime helpt je kinderen bijvoorbeeld geconcentreerd en aandachtig te blijven terwijl ze thuis of in de klas leren.

iPad 8e generatie

Apple iPad 2020

Het is alweer 10 jaar geleden sinds de eerste iPad werd geïntroduceerd. Apple introduceerde dit jaar de achtste generatie iPad. “We zijn verheugd om klanten een nog snellere en krachtigere ervaring te bieden met de iPad van de achtste generatie”, aldus Greg Joswiak, senior vice president Worldwide Marketing. Met zijn prachtige 10,2-inch Retina-display, de krachtige A12 Bionic-chip en geavanceerde camera’s zijn de machine learningmogelijkheden eindeloos. De A12 Bionic-chip levert een enorme prestatiesprong, met 40 procent snellere CPU-prestaties en twee keer zoveel grafische mogelijkheden.

iPad Air 4e generatie

apple_new-ipad-air_new-design-03_09152020

Ook introduceerde Apple vandaag de gloednieuwe iPad Air. De krachtigste, meest veelzijdige en kleurrijke iPad Air ooit. iPad Air komt in vijf prachtige afwerkingen en heeft een volledig schermontwerp met een 10,9-inch Liquid Retina-display, de nieuwste camera- en audio-upgrades, een nieuwe geïntegreerde Touch ID-sensor in de bovenste knop en de krachtige A14 Bionic-chip voor een enorme prestatieboost, waardoor dit veruit de krachtigste en meest capabele iPad Air is die ooit is gemaakt. Het is de eerste iPad die gebruik maakt van de 5 nanometer. Dit biedt 30% snellere grafics. Ideaal voor gamers, voor het editen van foto’s en het creëren van grafische visuals. Met de Touch ID vergrendel je met slechts één vinger, veilig en eenvoudig je iPad. Dankzij het dunne en lichte ontwerp is de iPad makkelijk draagbaar en flexibel in gebruik.

Apple One

Apple One

De betaaldiensten van Apple, iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple News+, Apple Arcade en Apple Fitness+ gaan verder onder de bundelnaam: Apple One. Het idee is: hoe groter de bundel, hoe meer diensten je kunt combineren. In totaal zijn er drie abonnementsoorten. Voor zo’n alles-in-één-bundel betaal je één vast bedrag per maand.

Apple Fitness+

Fitness plus

Gezondheid en fitness blijken een belangrijk thema. Want Apple kondigde hun nieuwe dienst Apple Fitness+ aan. Iedereen, van beginners tot ervaren sporters, hebben toegang tot 10 verschillende workouts. Van yoga en roeien tot krachttraining en fietsen. Je hebt de flexibiliteit om overal te trainen. Thuis, onderweg, in de buitenlucht of in de sportschool. Fitnessinstructeurs van over de hele wereld bieden je gepersonaliseerde workouts en je conditie en calorieverbranding kun je achteraf natuurlijk aflezen via de gezondheidsapp. De sportlesjes stream je eenvoudig vanaf je iPhone, iPad of Apple TV.

Nieuwe iPhone

Een nieuwe iPhone laat nog even op zich wachten. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hieronder in voor al het nieuws rondom Apple.

Als eerste de iPhone 13 in huis?

Als eerste de nieuwe iPhone 13, je nieuwe superpower, bestellen? Dat kan! Schrijf je nu in en we informeren jou direct als hij besteld kan worden!

Beeld: Apple