Technologie

Nooit meer een lege accu dankzij de IconConnect Power Sleeve voor je MacBook Pro

Soms klinkt een idee zó logisch dat je je afvraagt waarom je er zelf nog nooit opgekomen bent. Een laptophoes met ingebouwde accu bijvoorbeeld. Over een paar maanden is-ie verkrijgbaar.

Clock 2 min

Een lege batterij op het moment dat je je MacBook Pro het hardste nodig hebt en je zonder reserve-accu zit. Het kan een lichte irritatie veroorzaken of acute paniek, maar hoe dan ook: je zit er niet op te wachten in de trein of een stopcontact-arm koffietentje.

De Amerikaanse laptophoes-maker InCase biedt een efficiënte oplossing: de IconConnect Power Sleeve. Dat is een laptophoes met ingebouwde accu voor je MacBook Pro. Daarop kun je op elke gewenste locatie inpluggen en het apparaat van de broodnodige ‘juice’ voorzien. Niet alleen je laptop trouwens, maar ook je telefoon, iPad en andere usb-apparatuur. Een volle Power Sleeve-accu kan een MacBook Pro twee keer volledig opladen.

De hoes zelf sluit qua vormgeving aan op de bestaande modellen van InCase, met een magnetische sluiting, beschermrand en een lekker donsvachtje van binnen.

Niet ín de sleeve

InCase presenteerde de hoes begin januari op elektronicabeurs CES in Las Vegas. De reacties waren over het algemeen positief, maar er was ook lichte kritiek: het is namelijk lastig om je MacBook op te laden als hij ín de Power Sleeve zit. De port om het oplaadkabeltje in te doen, zit namelijk aan de buitenkant.

Het kan wel, vertelde InCase aan blog Apple Insider, ‘maar het is niet aan te raden’. Wat vrij logisch klinkt: de oplopende warmte van je MacBook kan namelijk lastig een weg naar buiten vinden in een dichte sleeve, en dat kan gevaarlijk zijn.

InCase is trouwens niet de enige die een laptophoes inclusief lader op de markt gaat brengen. Ook de initiatiefnemers van de LAER Laptop Charging Sleeve staan op het punt om hun prototype in productie te nemen. Net als de Power Sleeve zal die verderop in het jaar te bestellen zijn. De InCase zal omgerekend zo’n 160 euro gaan kosten; de LAER ruim 200 euro.

Afbeeldingen via Incase
Beeld: Shutterstock