Technologie

Ondernemer Edwin beveiligt strandtenten met camera’s: “We maken van alles mee!”

Beveiligingscamera’s, alarmsystemen, toegangscontrole, overvalknoppen, intercoms. Als het op beveiliging aankomt, zit je bij Complete Beveiliging uit Naaldwijk wel goed. En dan kom je al snel uit bij eigenaar Edwin van der Mout, die de eenmanszaak in 2005 oprichtte.

Clock 4 min

Ook een vast nummer op je mobiel?

office-essential-cta

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
“Het is eigenlijk wel grappig hoe dat is gegaan”, begint Edwin van der Mout. “Ik had samen met een compagnon een bedrijf dat zich richtte op paviljoens aan de kust. Een soort kennisplatform voor eigenaars van strandtenten en strandgangers. We hadden een borrel in een strandpaviljoen toen de eigenaar zei: ‘Ze hebben nu al voor de tweede keer geprobeerd mijn gokkast leeg te halen’. Ik adviseerde hem om camera’s op te hangen en wilde die ook wel regelen.

Ik heb een bedrijf gezocht dat de camera’s zou plaatsen en was er ook bij toen ze geïnstalleerd werden. Nou ben ik van origine elektricien en ik heb ook een achtergrond in de ICT, dus ik zag al snel dat die jongens zó aan het klungelen waren. Lang verhaal kort: ik heb die camera’s zelf geïnstalleerd. Zo ben ik er ingerold.

Inmiddels ben ik gecertificeerd adviseur, installateur en distributeur. Ik werk in principe alleen, maar waar nodig huur ik bedrijven of zzp’ers in.”

Nog steeds heeft Van der Mout iets met het strand. Zo plaatst hij elk jaar in maart de alarmsystemen en zestien camera’s bij strandpaviljoen La Cantina in Scheveningen. Als de strandtent in het najaar weer wordt afgebroken, is hij erbij om de boel weer weg te halen.

Gealarmeerd

Dat beveiliging geen overbodige luxe is, daarvan heeft Van der Mout legio voorbeelden. “Zo werd ooit een ondernemer afgeperst en gelukkig had deze goede bewakingsbeelden om een en ander te kunnen verifiëren, zodat er nader onderzoek kon worden gedaan. Het zal je gebeuren.”

Of neem het paviljoen waar brand uitbrak bij de ingang. De eigenaar was in de buurt, zag het niet, en was dus blij dat hij snel gealarmeerd werd door de beveiligingsapparatuur. En dan zijn er natuurlijk nog de horecaklanten die weglopen zonder te betalen. “En vergeet ook het horecapersoneel niet…”

Edwin van der Mout

Complete Beveiliging wil het verschil maken “tussen net wel en net niet”, zoals Van der Mout het noemt. Oftewel, goede kwaliteit leveren. Dus bijvoorbeeld wél herkenbare mensen op camera zien in plaats van wazige vlekken.

Maar ook kwaliteit in service. Daarom zijn advies en begeleiding zo belangrijk. Vooral in de zakelijke markt. “Het begint met de wens van de klant. Die is vaak niet helemaal op de hoogte van de technologische mogelijkheden. Aan mij de taak om een adviesplan te maken dat qua rendement en budgetmatig het beste aansluit bij de klant. Ook rekening houdend met eventuele eisen van de verzekering en erkende certificeringen op beveiligingsgebied.”

Komkommers

Artificial intelligence (AI) speelt een steeds grotere rol in het werk van Van der Mout: naast beveiliging richt hij zich op robotisering. “Ik werk onder andere samen met Gearbox Innovations voor de automatisering in de glastuinbouw. Bijvoorbeeld voor komkommerkwekers. De komkommers komen op een band langs camera’s en draaien om hun as.

Die camera’s maken daar razendsnel foto’s van. De AI-software kan een beschadiging zien en de beschadigde komkommer wordt dan automatisch van de band gehaald. “Ik lever deze speciale industriële camera’s en lichtoplossingen binnen Europa aan diverse ontwikkelaars ten behoeve van robotisering.”

Huisje in Portugal

Omdat Van der Mout veel onderweg is voor Complete Beveiliging, is hij blij met Office Essential van T-Mobile. Hiermee kan hij vanaf zijn mobiele telefoon bellen met zijn vaste nummer.

Als ik zelf bel, zien klanten ook alleen dát nummer, en niet mijn 06
Tweet
Twitter
“Dat is echt ideaal. Ik ben nu overal bereikbaar op mijn vaste nummer. En als ik zelf bel, zien klanten ook alleen dát nummer, en niet mijn 06. Ik hoef mijn vaste nummer dus niet meer door te schakelen naar mijn mobiel als ik niet op de zaak ben.

Vroeger deed ik dat wel, zonde van de tijd en van het geld. Elk doorgeschakeld gesprek betekende namelijk extra kosten en nu zitten mijn zakelijke en 06-nummer in één bundel.

Hoewel ik de keus heb om vanuit mijn 06-nummer te bellen of mijn vaste, staat-ie eigenlijk altijd op het vaste nummer. Mensen uit mijn privéomgeving zeggen ook weleens als ik bel: ‘Ik ken dat nummer helemaal niet.’ Haha. Maar ik vind het gewoon handig.”

Handig is het ook als hij in Portugal is, waar hij regelmatig komt. “Ik heb daar een oude kleine ruïne gerestaureerd. Als ik daar ben, ga ik terug in de tijd en haal ik mijn bronwater beneden aan de berg, maar gaat mijn werk wel gewoon door. Ook de telefoontjes.

Het fijne is dat ik ook dan kan bellen vanuit mijn vaste Nederlandse nummer, klanten weten dan niet dat ik ondertussen in Portugal zit. Dat geeft een stukje privacy dat ik heel prettig vind. En doordat de meesten van mijn klanten mijn 06-nummer niet hebben, krijg ik zelden appjes van hen. Zo kan ik privé en zakelijk goed gescheiden houden.”

office-essential-cta

Ook een vast nummer op je mobiel?

Wil jij ook gebruik maken van een vast nummer op je mobiele telefoon? Maak dan gebruik van Office Essential! Sluit nu een aantrekkelijke vast-op-mobiel-deal af bij je zakelijke abonnement.

Bekijk de aanbieding
Fotografie: Billie-Jo Krul
Beeld: Shutterstock