Technologie

Wordt dit robot-kat-kussen een vervanger van ons echte huisdier?

Heb je altijd al een kat willen hebben maar heb je daar geen tijd of ruimte voor? There’s an app.. uh.. gadget for that!

Clock < 1 min

Voor de liefhebbers van huisdieren die helaas geen ruimte of tijd hebben voor een real life exemplaar is sinds kort een mooie nieuwe gadget verkrijgbaar: Qoobo. De Qoobo is een pluizig rond kussen met een staart die reageert op je aanraking.

Tijdens een crowdfundingactie van het Japanse merk Yukai Engineering werd vorige maand meer dan genoeg geld opgehaald voor het idee van de Qoobo. Naar eigen zeggen is hun uitvinding ideaal voor mensen die geen huisdier kunnen houden maar wel behoefte hebben aan de knuffeligheid die een hond of kat met zich meebrengt.

Het is de bedoeling dat je de Qoobo op schoot neemt net als je bij een echt huisdier zou doen. Het kussen is zo ontworpen dat het ongeveer net zo zwaar en groot is als een echte kat. Wanneer je het ‘beestje’ vervolgens zachtjes aait, reageert de robotstaart van het kussen op je aanraking en beweegt deze om je handen heen.

Qoobo gaat ongeveer €79 kosten en is later dit jaar voor iedereen verkrijgbaar. Het kussen komt in twee kleuren, Husky Grey en French Brown.

Met deze bijzondere gadget mikt de producent niet (alleen) op jonge hipsters, maar vooral op oudere mensen die omwille van hun woon- of leefsituatie geen kat meer kunnen of mogen hebben. Met behulp van het zachte robotkussen vinden zij toch de genegenheid en knuffels waarin een echt huisdier ook voorziet.

Foto’s: Qoobo
Beeld: Shutterstock