Technologie

Samsung Flip: een ouderwetse flipboard maar dan digitaal

Geen gehannes meer met uitgeprinte papieren, presentaties waarbij alle aanwezigen als een bezetene meeschrijven of het nasturen van notulen. De Samsung Flip WM55H is een display die elke vergadering zo efficiënt mogelijk maakt.

Clock 2 min

Het papierloze kantoor lijkt een utopie. Iedereen die wel eens bij een vergadering heeft gezeten of op een kantoor heeft rondgelopen, ziet overal post-its, aantekeningen en volgekalkte borden A4-vellen. Samsung blijft deze droom echter nastreven en heeft met de Samsung Flip misschien wel eens het omslagpunt gevonden.

Interactieve displays 

Interactieve displays zijn natuurlijk niet nieuw, maar Samsungs oplossing is wel erg elegant. Deze display met een resolutie in 4K komt met een trolley, waarmee je het scherm naar de gewenste ruimte rijdt. Op het scherm maak je met je vingers of met de bijgeleverde pen, die netjes aan de zijkant van het scherm bewaard kan worden, met het grootste gemak aantekeningen.

Daarbij geeft het scherm doormiddel van genuanceerde trillingen feedback tijdens het schrijven of tekenen, waardoor het gebruik ervan natuurlijk aanvoelt. Het is mogelijk om het scherm zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, afhankelijk van het onderwerp en de beelden die je wilt tonen.

Gebruiksvriendelijk en veilig

Opvallend aan de Samsung Flip is hoe gebruiksvriendelijk het apparaat is. Door de pen uit zijn houder te halen of door dicht in de buurt van de Flip te staan, gaat het scherm meteen aan en hoef je niet minutenlang te wachten tot hij is opgestart. Je kunt kiezen tussen een whiteboard- en blackboard-scherm, afhankelijk van je voorkeur. Ook fijn is dat er maximaal vier personen tegelijk op het scherm kunnen schrijven. Presentaties beeld je gemakkelijk af op de Flip en een handig balkje aan de zijkant laat je snel door de pagina’s scrollen.

Bij presentaties komt vaak gevoelige bedrijfsinformatie om de hoek kijken en ook hier heeft Samsung geen steken laten vallen. Alle aantekeningen worden opgeslagen in het interne geheugen van het apparaat en kunnen achter een zelf in te stellen wachtwoord worden gezet.

Samenwerken

Een van de grootste wapenfeiten van de Samsung Flip is hoe gemakkelijk het is om bestanden, foto’s en ander materiaal met de aanwezigen tijdens een vergadering te delen. Pc’s, smartphones en tablets maken via HDMI of wifi verbinding met de Flip, waarna gebruikers hun eigen materiaal op het scherm kunnen toveren.

Omgekeerd werkt het ook: het is mogelijk om presentaties die op het scherm worden afgebeeld te delen op het persoonlijke telefoon-, tablet- of computerscherm van de aanwezigen. Via de Flip stuur je ook aantekeningen via e-mail naar mensen. De Touch Out Control-technologie maakt het zelfs mogelijk om het materiaal en de aantekeningen van het scherm in real time te delen op Android- en Windows 10-apparaten.

Fors prijskaartje

De grootste afweging bij het aanschaffen van een Samsung Flip is het prijskaartje. De Flip heeft een adviesprijs van 2.599 euro exclusief BTW en is dus een behoorlijke investering. Daar krijg je echter wel een erg gemakkelijk te gebruiken en inventief display voor terug, waarmee de focus tijdens vergaderingen op het onderwerp zelf komt te liggen. Presentaties en brainstormsessies zijn op deze manier gecentreerd op één plek. Zo hoeven je werknemers ook niet meer in hun bureauladen of inbox te zoeken naar de aantekeningen van vorige week.

Beeld: Shutterstock