Telefoons

Dit is de spectaculaire Samsung Galaxy Fold

Het tiende verjaardagsfeestje van de Samsung Galaxy-lijn kende vanavond nog een verrassing. Samsung kondigde namelijk ook de vouwbare Galaxy Fold aan.

Clock 2 min

Samsung kondigde vandaag de Samsung Galaxy S10 aan. Maar tijdens het 10-jarige jubileum van de Samsung Galaxy-lijn kwam uiteindelijk ook nog een andere bijzondere verrassing uit de hoge hoed: De allereerste opvouwbare smartphone van Samsung, de Samsung Galaxy Fold. De vouwbare smartphone komt beschikbaar in vier verschillende kleuren.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Serieus schermoppervlak

Het mag geen verrassing zijn dat de Galaxy Fold de beschikking heeft over serieus schermoppervlak. In dichtgeklapte vorm vinden we aan de voorkant een 4,6 inch HD+ scherm. Maar zodra we de Galaxy Fold openklappen wordt duidelijk wat voor gamechanger de markt van opbouwbare telefoons gaat zijn.

Met hetzelfde gemak waarmee je een boekje openslaat, verandert je compacte smartphone in een tablet met een schermoppervlak van maar liefst 7,3 inch. Het Dynamic Amoled scherm is haarscherp en toont je favoriete foto’s of video’s met de mooiste kleuren.

Zes camera’s

Gezien zijn veelzijdige karakter is het ook niet gek dat de Samsung Galaxy Fold over zeer veel camera’s beschikt. Maar liefst zes om precies te zijn.

In dichtgevouwen vorm vinden we aan de voorzijde een 10 megapixel-camera. Wanneer de Galaxy Fold wordt opengevouwen, vinden we aan de voorkant twee ‘selfie’-camera’s (respectievelijk 8 en 10 megapixel). Aan de achterkant vinden we tenslotte nóg eens drie camera’s: een 16 megapixel-groothoeklens aangevuld met een 12 megapixel-lens met optische beeldstabilisatie en een 12 megapixel-telelens.

Powerhouse

Ook qua overige hardware is de Samsung Galaxy Fold een behoorlijke powerhouse. De Galaxy Fold beschikt bijvoorbeeld over 12GB werkgeheugen en ook de 512GB opslag is indrukwekkend te noemen. De Galaxy Fold is overigens niet met externe geheugenkaarten uit te breiden.

Om het toestel van energie te voorzien heeft de vouwbare smartphone niet één, maar twee batterijen aan weerszijden van het apparaat. Gecombineerd levert dit 4380 mAh op, dat is nog flink meer dan bij bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy S10+.

Zakelijk interessant

In ons eerdere artikel over vouwbare smartphones werd al duidelijk dat deze vooral voor de zakelijke markt veel kansen bieden. Het gevouwen scherm neemt immers minder ruimte in beslag tijdens vervoer, maar biedt in uitgeklapte vorm volop werkruimte.

Zo heeft de Samsung Galaxy Fold bijvoorbeeld de mogelijkheid om in wel drie verschillende apps tegelijk te werken op het opengevouwen scherm.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom de Samsung Galaxy Fold? Schrijf je dan nu in voor de Samsung Galaxy Fold nieuwsbrief zodat we je als eerste een bericht kunnen sturen met het laatste nieuws.

Beeld: Shutterstock