Telefoons

Samsung Galaxy Note9: Sneller en met meer opslagruimte

De Samsung Galaxy Note9 is de langverwachte opvolger van de Note8. Een high-end smartphone met indrukwekkende specs zoals een betere batterijduur, snellere prestaties en flink wat opslagcapaciteit.

Clock 3 min

Vandaag heeft Samsung in New York de opvolger van de Galaxy Note8 bekend gemaakt: de Samsung Galaxy Note9. Het toestel heeft ten opzichte van zijn voorganger weer een aantal flinke hardware updates gekregen.

Galaxy Note9

Alhoewel de Galaxy Note9 over dezelfde beeldscherm specs beschikt als zijn voorganger, is de processor ge-update naar een Qualcomm Snapdragon 845 / Samsung Exynos 9810. Daarmee is het toestel weer een stuk sneller geworden. Ook het werkgeheugen is uitgebreid voor een snellere gebruikerservaring: naast de 6GB is er nu ook een 8GB versie. De standaardopslagcapaciteit is ook groter, je kunt kiezen uit een 128GB en 512GB versie bij de zwarte variant van het toestel. Zelf kun je het geheugen nog verder uitbreiden met een 512GB micro SD kaart waardoor door je nóg meer foto’s en videomateriaal kunt opslaan.

Betere batterij

Eén van de belangrijkste updates is de verbetering van de batterijduur van de Galaxy Note9. Van een vermogen van 3300mAh in de Note8, krijgt de Galaxy Note9 een batterij van maar liefst 4000mAh. Daarnaast beschikt deze over een Quick Charge 4.0 functionaliteit, waardoor het toestel nog sneller kan opladen.

Net als de Galaxy S9 is de Galaxy Note9 straks verkrijgbaar in de kleur Midnight Blue; een diep donkerblauwe kleur met een soort metallic effect. Hou je niet van kleurtjes dan is de Note9 ook gewoon in het zwart te verkrijgen. Nieuw is het feit dat ook de kenmerkende S Pen een kleurtje krijgt: kanariegeel. Dit is alleen het geval bij de Midnight Blue uitvoering.

S Pen met nieuwe functies

Diezelfde S Pen beschikt trouwens ook over een paar nieuwe features. Zo is deze nu ook uitgebreid met bluetooth, zodat je bijvoorbeeld de camera van je Galaxy Note9 op afstand kunt bedienen. Ook kun je de S Pen gebruiken als klikker tijdens presentaties. De mogelijkheden van de nieuwe S Pen met bluetooth zullen de komende tijd nog verder worden uitgebreid met dank aan regelmatige softwareupdates.

12 megapixel dubbele camera

Net als bij de Galaxy Note8 beschikt de Galaxy Note9 ook weer over een dubbele 12 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Zo maak je de meest scherpe foto’s met een mooie scherpte-diepte effect. Ook hebben Samsung camera’s allemaal zogenaamde nightvision, waarmee je extra goede foto’s in het donker kunt nemen. Zeker bij opnames van bijvoorbeeld concerten schiet je hier de meest prachtige beelden mee. Met de 8MP selfiecam aan de voorkant van het toestel maak je trouwens ook de beste foto’s van hoge kwaliteit.

Je Galaxy Note9 ontgrendelen doe je het snelst met een vingerafdrukscanner. Op het toestel is deze verplaatst naar de achterzijde van het apparaat, direct onder de camera. Dit zorgt ervoor dat je je toestel sneller en makkelijker kunt ontgrendelen.

De Samsung Galaxy Note9 is vanaf vandaag als pre-order te bestellen bij T-Mobile. Vanaf 24 augustus worden de eerste toestellen uitgeleverd en is het toestel ook in onze T-shops verkrijgbaar.

Beeld: Shutterstock