Telefoons

Samsung kondigt drie versies van Samsung Galaxy S10 aan

De tiende verjaardag van de Samsung Galaxy-lijn is vanavond op bijzondere wijze gevierd. De nieuwe Samsung Galaxy S10 komt in maar liefst drie verschillende versies en is vanaf nu te bestellen bij T-Mobile.

Clock 3 min

De tiende verjaardag van de Samsung Galaxy-lijn is vanavond op bijzondere wijze gevierd. De nieuwe Samsung Galaxy S10 komt in maar liefst drie verschillende versies en is vanaf nu te bestellen bij T-Mobile.

Uiteraard is ook de nieuwe Samsung Galaxy S10 weer uitgerust met de laatste technologie en innovaties. Die zorgen er onder meer voor dat je video’s straks nog haarscherper kunt afspelen, en je toestel bijvoorbeeld veiliger kunt vergrendelen.

Cinematic Infinity Display

Tijdens Samsung Unpacked onthulde de Zuid-Koreaanse fabrikant de Samsung Galaxy S10 en zijn grote broer, de Samsung Galaxy S10+. Het verschil in formaat is natuurlijk zichtbaar als het gaat om het schermformaat, maar beide telefoons beschikken over een haarscherp QHD+ Cinematic Display.

De Galaxy S10 heeft een schermdiagonaal van 6,1 inch, terwijl de Galaxy S10+ beschikt over een scherm van 6,4 inch. Bij beide telefoons loopt het gebogen Super AMOLED-scherm van rand tot rand en is er alleen een uitsparing voor de front-camera(‘s).

https://www.youtube.com/watch?v=Tol9KBJBZt8

Ultrasonische scanner

Ook de beveiliging van de Samsung Galaxy S10 is naar een hoger niveau getild. Met een zogenaamde ultrasonische scanner ontgrendel je je smartphone met je vingerafdruk.

Dat klinkt weinig verheffend, maar in tegenstelling tot bestaande vingerafdrukscanners wordt er bij de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ geen licht, maar geluid gereflecteerd. Dat zorgt niet alleen voor een nog betere beveiliging, het zorgt er ook voor dat je smartphone in allerlei omstandigheden gemakkelijk te ontgrendelen is. Zoals bijvoorbeeld in de regen of onder de douche.

5-camerasysteem

Liefhebbers van fotografie kunnen hun hart ophalen met de Samsung Galaxy S10 en S10+. Zo beschikt de S10 over vier hoogwaardige camera’s, terwijl de S10+ zelfs de beschikking heeft over een revolutionair 5-camerasysteem.

Aan de voorzijde van de Galaxy S10 vinden we een 10 megapixel-camera, terwijl er op de achterkant ruimte is gemaakt voor twee 12 megapixel-camera’s en een speciale 16 megapixel ‘Ultra Wide’-camera. Die laatste legt de omgeving vast zoals het menselijk oog het ook ziet.

Zo’n zelfde Ultra Wide-camera vinden we ook aan de voorzijde van de Samsung Galaxy S10+, naast de 10 megapixel die ook hier aanwezig is. Aan de achterzijde deelt de S10+ de indeling van zijn kleine broer met twee 12MP- en één 16 MP-camera.

Dankzij de aanwezige lenzen biedt de Galaxy S10 fotografen een breed scala aan mogelijkheden, zoals het aanpassen van de scherpstelling achteraf (het zogenaamde bokeh-effect) en fotograferen bij weinig licht.

Draadloos batterij delen

Met een werkgeheugen van 8GB en een standaard opslag van 128GB (in het geval van de Galaxy S10 uitbreidbaar tot 512GB en de Galaxy S10+ zelfs tot 1TB) is de Samsung Galaxy S10 een absolute powerhouse. Mede daarom is de smartphone uitgerust met een bijzonder krachtige batterij van 3400 mAh, zodat je nooit zonder power komt te zitten.

Groot voordeel is niet alleen dat je met zo’n sterke batterij makkelijk de hele dag doorkomt, je kunt met je Galaxy S10 ook andere (rand)apparatuur opladen. De batterij is namelijk draadloos deelbaar met andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je draadloze oordopjes opladen als die onderweg leeg blijken te zijn.

Samsung Galaxy S10e

Naast de Galaxy S10 en Galaxy S10+ introduceerde Samsung vanavond ook nog een derde versie van de Galaxy jubileumeditie: de Samsung Galaxy S10e. Deze kleinere variant van de S10 heeft de beschikking over een 5,8 inch FHD+ scherm en is uitgerust met drie camera’s (10MP voor, 12+16MP achter).

De S10e is uitgerust met een iets minder krachtige batterij (3100 mAh) maar deze is wel, net als bij de S10 en de S10+, draadloos deelbaar.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S10+ komt in maar liefst vier (wit, zwart, groen en blauw) verschillende kleuren beschikbaar. De Galaxy S10e zal in vijf kleuren verschijnen (wit, zwart, groen, blauw en geel) en de Galaxy S10 komt in vier verschillende kleuren (wit, zwart, groen en blauw). De Galaxy S10, S10+ en S10e zijn in het blauw exclusief bij T-Mobile verkrijgbaar.

Je kunt de Samsung Galaxy S10 nu al bestellen bij T-Mobile. Doe je dat vóór 8 maart ontvang je bovendien tijdelijk gratis een paar draadloze Galaxy Buds. De eerste toestellen worden vanaf 8 maart 2019 uitgeleverd.

Beeld: Shutterstock