Telefoons

Samsung marktleider 5G smartphones

In het derde kwartaal van 2019 is Samsung onbetwiste marktleider in de verkoop van 5G smartphones. Dat is logisch omdat 5G in Zuid-Korea al enige tijd operationeel is.

Clock 2 min

Digitale Transformatie 5G: dit is pas het begin

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Wil je ook aan de slag met 5G? Download dan ons gratis e-book met vier adviezen waarmee je op een nuttige en realistische manier met 5G aan de slag kunt.

DOWNLOAD GRATIS
In de nog prille 5G smartphone markt is Samsung op dit moment marktleider. Dat werd deze week bekend uit onderzoek van IHS Markit. Samsung verscheepte in het derde kwartaal van 2019 maar liefst 3,2 miljoen 5G toestellen. Dat is op dit moment 74% van de totale 5G smartphone-markt.

Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G

Het is logisch dat Samsung marktleider in 5G toestellen is omdat andere marktleiders zoals Apple op dit moment nog helemaal geen enkel 5G toestel op de markt hebben gebracht. Samsung heeft op dit moment maar liefst vijf 5G toestellen in de portfolio waaronder de Galaxy Note 10 Plus 5G. Alleen al van dit toestel werden er afgelopen kwartaal 1,6 miljoen verkocht.

Daarnaast is 5G in Zuid-Korea, waar het hoofdkantoor van Samsung gevestigd is, al operationeel. In de lokale markt kan Samsung dus op dit moment al veel toestellen kwijt aan lokale afnemers die al gebruik maken van een 5G verbinding.

Andere toestelfabrikanten die op dit moment al 5G toestellen maken zijn Xiaomi, Lenovo, Vivo, Oppo, Huawei en ZTE. Samen zijn zij goed voor 17% van de 5G smartphone-markt.

5G in 2020

Het totale aantal verkochte 5G toestellen nam in het derde kwartaal van 2019 fors toe ten opzichte van het tweede kwartaal: het ging om een verdubbeling. Verwacht wordt dat de resultaten in het laatste kwartaal nog hoger zullen liggen. In 2020 komt de verkoop van 5G toestellen waarschijnlijk pas echt goed op gang, als ook in China en in diverse andere landen volledige 5G-netwerken worden uitgerold.

Via Telecompaper

cta-ebook-digitale-transformatie-5g

Digitale Transformatie

Wil je ook aan de slag met 5G? Ons gratis e-book biedt vier adviezen om met 5G aan de slag te gaan.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: Shutterstock