Technologie

SD-WAN: het bedrijfsnetwerk voor de toekomst van jouw onderneming

Door de pandemie zijn we in een digitale stroomversnelling geraakt. Nieuwe ontwikkelingen en applicaties volgen zich in hoog tempo op. Maar de kans is groot dat jouw huidige Wide Area Network (of WAN netwerk) niet het maximale uit al deze technologische ontwikkelingen haalt. Daarom is er nu SD-WAN. Flexibeler, sneller uit te rollen en meer zicht op je netwerkprestaties dan bij je bestaande WAN oplossingen. In dit artikel vertellen we je wat SD-WAN is, wat de voordelen ervan zijn en hoe T-Mobile je helpt jouw bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Clock 2 min

Een betrouwbaar IT-netwerk is onmisbaar om goed te kunnen (samen-)werken. Zeker nu hybride werken geen uitzondering meer is maar de norm. Hoe meer mensen thuis of op afstand werken, hoe meer dit vraagt van je bedrijfsnetwerk. Het moet snel, stabiel en overal toegankelijk zijn, steeds meer verschillende type data kunnen verwerken, én steeds meer applicaties kunnen laten draaien. En SD-WAN gaat je hierbij helpen.

E-book: Het SD-WAN handboek voor CIO's

E-book-SD-WAN-lp-cover-537x395

In dit ebook vertellen we je niet alleen wat SD-WAN is, maar ontdek je ook de wat de vier belangrijkste voordelen voor jou, je werknemers en je netwerk zijn.

DOWNLOAD GRATIS
Wat is SD-WAN?

SD-WAN staat voor Software-Defined WAN. Dit wil zeggen dat SD-WAN software gebruikt om een bedrijfsnetwerk te ontwerpen, implementeren en configureren. Het werkt samen met bestaande én nieuwe applicaties, technieken en data en richt zich volledig op de optimale gebruikerservaring. Door slimme functies in het netwerk profiteer je van de beste connectiviteit, zijn applicaties altijd en overal beschikbaar en kun je gemakkelijk de prestaties van je netwerk in de gaten houden in een gebruiksvriendelijke portal.

De voordelen van SD-WAN

Een traditioneel WAN-netwerk is complex om op te zetten en om te onderhouden. Omdat het vaak op oudere technologie is gebaseerd, wordt het met de tijd lastiger om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Ook wordt het netwerk moeilijker te beheren naarmate het groter en complexer wordt. SD-WAN is de oplossing voor al deze problemen. Niet alleen is het sneller en stabieler dan een traditioneel WAN-netwerk, het is ook flexibeler en zeker zo betrouwbaar en veilig. SD-WAN kan voortbouwen op jouw huidige netwerk, wat betekent dat je met SD-WAN over een modern netwerk beschikt zonder dat je hoeft te investeren in een nieuwe infrastructuur. Dit maakt overstappen super simpel.

Doordat SD-WAN een cloudsysteem is, zijn wijzigingen snel door te voeren en nieuwe functies makkelijk toe te voegen. Nieuwe bedrijfslocaties sluit je moeiteloos aan. Ook je bedrijfsnetwerk beveiligen is eenvoudig met SD-WAN en altijd up-to-date. Een must in een tijdperk waarin cybercriminelen steeds slimmer worden en steeds meer aanvallen uitvoeren.

Aan de infrastructuur van SD-WAN worden voortdurend aanvullende functies toegevoegd. Dit zorgt voor innovatieve bedrijfsnetwerken die toekomstbestendig zijn en ook zijn voorbereid op de groei van jouw bedrijf.

Overstappen op SD-WAN

Overstappen op SD-WAN is simpel: SD-WAN draait namelijk parallel aan je huidige netwerk en bestaande verbindingen kun je hergebruiken! Je hoeft dus niet voor alle locaties nieuw netwerk aan te leggen, maar het maakt je bestaande netwerk ‘slimmer’. Je kabels, cloud abonnementen en andere services kun je gewoon houden door SD-WAN met je huidige VPN te combineren. Je bepaalt zelf in welk tempo je het huidige WAN wilt ombouwen naar het toekomstvaste SD-WAN.

Klaar voor de toekomst met SD-WAN van T-Mobile

T-Mobile Ondernemen biedt full service SD-WAN. Is het wat voor jouw onderneming? Dan nemen we je stap voor stap mee in het hele proces. Zo bespreken we vooraf hoe SD-WAN het beste voor jouw organisatie werkt, zorgen we voor een soepele implementatie van het netwerk en garanderen we de beste service door jouw SD-WAN te combineren met T-Mobile connectiviteit. Door ons modulaire Network-as-a-Service aanbod betaal je alleen voor de services die jij echt gebruikt, met de flexibiliteit om functies toe te voegen. Ons SD-WAN platform is in eigen beheer door T-Mobile, alle data over gebruik van je netwerk blijft dus in Nederland. Onze SD-WAN-MLPS gateway maakt de overgang van IP-VPN naar SD-WAN heel makkelijk. Zo wordt T-Mobile jouw partner voor al je connectiviteit: vast, mobiel en unified communications, en is jouw bedrijf klaar voor de toekomst.

E-book-SD-WAN-lp-cover-537x395

E-book: Het SD-WAN handboek voor CIO's

In dit ebook vertellen we je niet alleen wat SD-WAN is, maar ontdek je ook de wat de vier belangrijkste voordelen voor jou, je werknemers en je netwerk zijn.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile