Technologie

Slimme polsband ‘Tracky’ brengt vinder van je kind direct met jou in contact

De schrik van elke ouder: je bent aan het winkelen met je kind en opeens zie je je kind niet meer. Waar begin je met zoeken? De slimme polsband van startup ‘Personlost’ zorgt ervoor dat je kind sneller bij je terug is.

Clock 2 min

De ‘Tracky’ polsband kan ervoor zorgen dat de persoon die je kwijt bent sneller bij je terug is. De polsband bevat een unieke QR/NFC code die geheel volgens de GDPR regelgeving wordt geregistreerd en opgeslagen. Deze polsband koppel je binnen 30 seconden aan een persoon. Er wordt na registratie van de ouder/voogd (naam, email) alleen nog gevraagd naar de naam en leeftijd van de te koppelen persoon. Een kind kan de was doen.

Zo werkt de ‘TRACKY’

Founders_tracky-person-lost-web

De polsband bestel je in de webshop en vervolgens registreer je deze op personlost.com. Je scant de QR-code op de polsband met de camerafunctie op je smartphone of je vult de unieke code op de polsband in via de homepagina. Daarna kun je inloggen of een account aanmaken. Voor kinderen is er de mogelijkheid je Tracky op te leuken met extra accessoires.

Ben je iemand kwijt, dan kun je diegene via je account als vermist opgeven. Wanneer de vermiste persoon is gevonden, scant de vinder met de camerafunctie op zijn smartphone de QR-code op de polsband of vult de unieke code op de polsband in via de homepagina. De vinder vult zijn e-mailadres in en krijgt daarna een e-mail die hij moet bevestigen. Nu kan de vinder de verzorger of ouder een bericht sturen (email, sms) of meteen bellen. De locatie waar het kind zich bevindt kan worden gedeeld. Vervolgens spreken de vinder en de verzorger of ouder een plek af waar de vermiste persoon kan worden opgehaald.

Nooit meer iemand kwijt

Naast dat er jaarlijks veel kinderen kwijtraken, heeft de politie ook steeds vaker te maken met vermiste ouderen die van huis gaan en de weg terug niet meer weten. Je wilt natuurlijk niet dat dit jouw dementerende vader of moeder overkomt, of bijvoorbeeld een verwarde cliënt. Met de Tracky polsband kan de vinder meteen de juiste actie nemen om direct zonder moeite met de verzorger in contact te komen. Zorg dat je hem omdoet bij je kind, of een ander persoon waar je zorg voor draagt, wanneer je naar een drukke plek gaat. De tijd waarin je telefoonnummers op handen moest schrijven is voorbij.

5G

Afgelopen september heeft Personlost tijdens de officiële opening van Living Lab Scheveningen een demomodel van de tweede Tracky generatie getoond. Deze Gen2 maakt gebruik van ‘active tracking en tracing’ en werkt ook op het 5G netwerk. Dit betekent dat de ouder/verzorger te allen tijden kan zien waar de persoon die de Tracky draagt zich bevindt. De verwachting is dat deze vanaf maart 2021 beschikbaar zal zijn.

Futurelab

Personlost en Tracky krijgen steun van Futurelab, de innovatiehub van T-Mobile, waar werknemers en start-ups samen werken aan een betere, ‘connected’ samenleving. De komende tijd zullen we je regelmatig op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen onze innovatiehub.

Beeld: Personlost