Technologie

Solliciteren in Augmented Reality omgeving: Team Magenta geeft sollicitatiekandidaten ultieme candidate experience

T-Mobile brengt ‘Team Magenta’ tot leven op een nieuwe recruitmentwebsite die vorige week is gelanceerd. Van een eigen talkshow tot Augmented Reality (AR) en gamification: door innovatieve communicatiemiddelen en technologieën te gebruiken kunnen sollicitatiekandidaten ervaren hoe het is om bij T-Mobile te werken. En onderdeel te zijn van Team Magenta. De wekelijkse talkshow T-Mobile Talent Show, waarin medewerkers vertellen over werken bij T-Mobile, laat kandidaten alvast kennismaken met de sfeer en bedrijfscultuur. De nieuwe website laat de diversiteit van Team Magenta zien en sluit aan op de ambitie van T-Mobile om een 100% inclusieve werkgever te zijn.

Clock 2 min

Met teammagenta.nl wil T-Mobile het leuk en makkelijk maken om te solliciteren. En het is een manier om kandidaten te laten weten, ervaren en voelen dat T-Mobile een inclusieve organisatie is, waar iedereen gelijk is en diversiteit wordt omarmd. Met de nieuwe recruitmentstrategie wil T-Mobile een zo goed mogelijke match maken tussen de skills van kandidaten en de openstaande vacatures.

De kracht van Team Magenta: divers en inclusief team

Team Magenta maakt T-Mobile de werkgever die ze is. Ze wil kandidaten een zo goed mogelijk beeld geven van haar medewerkers. Saskia Bekkers, directeur HR: “We zijn supertrots op de grote diversiteit in onze organisatie. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, omdat we geloven dat dat bijdraagt aan de kracht van Team Magenta. Een divers en inclusief team dat gedreven is om de klanten van T-Mobile de beste ervaring en service te bieden. En dat niet stopt tot iedereen is verbonden. Met onze nieuwe website kunnen we een nog betere match maken met talent dat daarbij past.”

Augmented reality en gamification

Bij T-Mobile spelen innovatie en technologie een grote rol in het werk. Dat is ook terug te zien in de nieuwe recruitmentaanpak. Zo kan een kandidaat, die geïnteresseerd is in het werken bij een van de
T-shops, met AR alvast digitaal rondlopen op zijn of haar toekomstige werkplek. Ook wordt gamification ingezet om de skills van kandidaten vooraf te testen, zodat de beste match wordt gemaakt.* Maar T-Mobile gaat verder dan de inzet van technologie. In de wekelijkse talkshow T-Mobile Talent Show vertellen medewerkers hoe het is om bij T-Mobile te werken. De eerste aflevering is al te bekijken.

Van customer experience tot candidate experience

De nieuwe website en het nieuwe recruitmentproces maken het zo leuk én makkelijk mogelijk voor kandidaten om bij T-Mobile te solliciteren. Martijn Smit, Talent Aquisition Lead bij T-Mobile en verantwoordelijk voor de nieuwe aanpak: “T-Mobile heeft bakken kennis en ervaring met het creëren van de beste customer experience. Die zetten we nu ook in voor de ultieme beleving van sollicitatiekandidaten. Van een welkomstvideo van onze CEO Søren Abildgaard tot een video waarin we laten zien hoe een kandidaat van de parkeergarage naar het hoofdkantoor kan lopen. Aan elke stap in het proces hebben we gedacht.” We groeien snel en we hebben op dit moment ruim 80 openstaande vacatures in uiteenlopende functies. Bekijk dus snel de vernieuwde recruitmentwebsite Team Magenta.

*Het verzamelen van gegevens voor recruitmentdoeleinden verloopt volledig volgens de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Beeld: T-Mobile