Telefoons

Dit zijn de 5 meest stevige hoesjes voor je smartphone

Moet je voor je werk vaak op de meest onhandige momenten je telefoon opnemen? Dan heb je vast je smartphone al een paar keer hard op de grond zien kletteren. Gelukkig zijn er telefooncases op de markt die zelfs in de meest uitdagende situaties je toestel heel houden. 

Clock 4 min

Of je nu de nieuwste iPhone X hebt, of een oude Samsung: smartphones zijn over het algemeen fragiele apparaten. Je hoeft hem maar één keer verkeerd in je handen te houden terwijl je net met een kwast in je mond staat en hij stuitert op de keukenvloer in duizend stukjes uiteen. Als je een actief beroep hebt is je smartphone al vaak de dupe van ongewenste barsten in het scherm. Maar gelukkig zijn er honderden stevige covers op de markt waarmee je je telefoon kunt beschermen tegen elke situatie.

We verzamelden hieronder de meest stevige hoesjes voor verschillende toestellen, van iPhones tot diverse Android toestellen. Mocht jouw type toestel er niet bij staan, dan kun je altijd bij de fabrikant van het hoesje op de site kijken of ze misschien ook een variant maken die voor jouw smartphone geschikt is.

1. Urban Armor Gear Monarch

Deze stevige case van Urban Armor is verkrijgbaar voor diverse varianten van de iPhone, waaronder de nieuwste iPhone X. Dankzij speciale rubberen shockabsorbers om het toestel heen wordt de klap van een val altijd opgevangen. En dankzij de grote knoppen aan de zijkant van het toestel kun je deze nog steeds makkelijk bedienen, zelfs met natte of vieze handen. Verkrijgbaar vanaf €49,90.

2. Otterbox Defender

Otterbox staat bekend als een van de beste leveranciers van stevige iPhone en Samsung hoesjes, en de Defender serie is waarschijnlijk gelijk de stevigste van allemaal. De cover is gemaakt van siliconen met daaromheen een polycarbonaat laagje. Bij de meeste modellen wordt ook een screenprotector geleverd, behalve bij de iPhone X. Ook handig: Deze cover kun je gewoon aan je riem vastmaken en hoeft dus niet in je zak. Verkrijgbaar vanaf €39,95.

3. Supcase Unicorn Beetle Pro

Deze Supcase Unicorn Beetle case is niet alleen stevig en stoer, maar ook redelijk betaalbaar in vergelijking met de andere hoesjes in deze lijst. En ook handig: leverbaar voor verschillende toestellen van Samsung tot iPhone. Het hoesje is gemaakt van schokabsorberend TPU, beschikt over een ingebouwde schermcover en bedekt ook de belangrijkste poorten van je toestel. Dankzij de flexibele buttons aan de buitenkant kun je je toestel toch gewoon bedienen. Verkrijgbaar vanaf €14,95.

4. Griffin Survivor Extreme

Ben je op zoek naar een hoesje dat écht flinke klappen van doorstaan dan is de Griffin Survivor Extreme een zeer goede keuze. Hij is namelijk getest door een smartphone te laten vallen op 3 meter hoogte, en dat verliep zonder enige schade. Bijkomend voordeel van deze case is dat hij IP55 waterdicht is, en je toestel dus ook beschermd is tegen water en modder. Over de microfoon en andere uitgangen zit een speciaal membraam, zodat je het toestel gewoon volledig kunt gebruiken terwijl hij in deze case zit. Bij het hoesje wordt ook een speciale clip geleverd waarmee je hem aan je riem vast kunt maken. Verkrijgbaar vanaf €34,95.

5.  Spigen Tough Armor

Voor diegenen waarbij het oog ook wat wil is de Spigen Tough Armor wellicht de beste optie: Deze case wordt namelijk in allerlei kleuren geleverd die mooi passen bij je smartphone, zoals dit rosé-gouden exemplaar voor de iPhone. Daarnaast volledig stootvast tot een val van 3 meter hoogte. Nadeel is dat dit hoesje geen schermprotector heeft aan de voorkant, maar door de overstekende rand is je toestel wel beschermd tegen krassen. Verkrijgbaar vanaf €19,95.

6. Gear4 Platoon Drop Case

Founders_stevige smartphone hoesjes-web4

De Gear4 Platoon Drop Case is de meest beschermende hoes van de Gear4 serie. Hij beschikt over een valbescherming tot 6 meter. Gear4 maakt gebruik van geïntegreerde D3O-technologie dat beschermt tegen vallen en stoten. Dit materiaal staat bekend om zijn impactweerstand en wordt ook door professionele atleten en militairen gebruikt in helmen en andere beschermingsmiddelen. De hoes wordt geleverd met een holster en riemclip, waardoor je je telefoon altijd binnen handbereik hebt. Verkrijgbaar vanaf € 27,00

Neem het zekere voor het onzekere

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je net geïnvesteerd hebt in een zakelijke telefoon wil je geen risico lopen. Je kunt je smartphone natuurlijk verzekeren, maar met een hoesje dat wel tegen een stootje kan, zit je goed. Daarnaast kan je ‘m extra beschermen met een screenprotector van glas. Zo raap je zonder zorgen je telefoon van de grond als deze een driedubbele salto en een smak op het asfalt heeft gemaakt. Safety first!

Beeld: Shutterstock