Technologie

Onze diensten en oplossingen zelf ervaren? Kom dan naar het T-Mobile Innovation Center

Telecom is vaak iets ontastbaars. Hoe handig is het dan als je aan je Business Partners, klanten en prospects je diensten kunt laten zien. Als hoofdsponsor en innovatiepartner van FC Utrecht besloten we dan ook om in stadion Galgenwaard een Innovation Center te bouwen. Een ruimte waar je onze diensten kunt bekijken en testen.

Clock 3 min

Het Innovation Center bevindt zich op de derde verdieping van stadion Galgenwaard in Utrecht. Je maakt er kennis met onze diensten en je leert meer over digitalisering en wat T-Mobile Ondernemen voor jouw organisatie kan betekenen. Acht consultants staan dagelijks klaar om je mee te nemen in de wereld van T-Mobile.

Kennismaken met de diensten van T-Mobile

Hans van den Ham, Business Consultant bij T-Mobile: “In het Center zijn alle diensten van T-Mobile Ondernemen te zien: een echte magenta mobiele zendmast, een glasvezelverbinding, SIP trunking, IoT-toepassingen en natuurlijk ons FMC portfolio met Broadsoft en Mitel. En naast onze eigen diensten vind je ook nog diensten van onze trouwe partners terug, zodat we die ook aan klanten kunnen laten zien.  Een afspraak is zo gemaakt. We proberen een zo high tech mogelijke ervaring te bieden: alles is draadloos en werkt op het 4G en 5G netwerk met touchscreen. Wanneer de bezoeker weggaat begrijpt hij hoe de technologie en de dienst werkt.”

Digitale transformatie: van apparatuur testen tot IoT-toepassingen

Het Innovation Center beschikt al over de 5G 3,5 gigahertz frequentieband. Dat is bijzonder, want deze  frequentie is nog niet officieel toebedeeld aan een operator. In stadion Galgenwaard mag T-Mobile het als testfrequentie gebruiken. Op die manier kunnen we nu al apparatuur testen om te kijken of alles werkt. Dankzij deze testopstelling kunnen de bezoekers van het Innovation Center nu al zien wat er mogelijk is met het 5G-netwerk en IoT: hoe kun je als bedrijf digitaliseren? En hoe kun je dat zo draadloos mogelijk doen, zonder dat de security in gevaar komt. Daarnaast kunnen klanten ook verschillende IoT-toepassingen zien.

Wat kan T-Mobile voor jouw bedrijf betekenen?

Eigenlijk heel veel, maar wel altijd met betrekking tot connectiviteit. We kunnen bedrijven helpen bij concrete hulpvragen. Maar ook door samen te kijken naar de toekomst en hoe connectiviteit je bedrijf hierbij ondersteunt en/of verder kan helpen. Samen met de bezoeker gaat de consultant in een inspirerende brainstormsessie ermee aan de slag. Zo ontdekken we samen welke oplossingen de bedrijfsvoering van de bezoeker het beste ondersteunen.

Inspirerende innovaties

Seeing is believing. Zeker als het om technologische innovaties gaat. Want, leuk al die innovaties, maar hoe werken die zaken dan? En hoe kun je die binnen je eigen organisatie implementeren? In en rondom het Innovation Center hebben we dan ook diverse innovaties geïnstalleerd om je te inspireren deze technieken ook in je eigen bedrijf toe te passen.

Gebruik van Augmented en Virtual Reality

Als innovatiepartner van FC Utrecht werken we in het stadion natuurlijk met de nieuwste technologieën, zo ook met AR (augmented reality) en VR (virtual reality). Bij de receptie van het stadion hangen twee AR-doeken, één met een quiz en de ander laat de prijzenkast van FC Utrecht zien. Tijdens de wedstrijden kunnen we achtergrondinformatie van de spelers laten zien. Hoe ver heeft hij gerend, wat is zijn track record, allemaal via Augmented Reality. Nu gebruiken we daar nog een VR-bril voor, maar op termijn kun je dit ook met je smartphone zien.

VRiendje

T-Mobile is partner van VRiendje. Een klein, vriendelijk robotje met een 360-gradencamera die je overal ter wereld kunt neerzetten. Hij maakt het mogelijk om via VR live te ervaren wat ergens anders gebeurt. VRiendje wordt al in de zorg gebruikt, maar kan dus ook in het stadion worden neergezet. Zo kan bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd het robotje bij de trainer van FC Utrecht worden neergezet. En kun je via je telefoon de wedstrijd als het ware door de ogen van de trainer volgen.

Parkeersensoren

Op de parkeerplaats van FC Utrecht liggen slimme parkeersensoren. Het is op termijn de bedoeling om een app te ontwikkelen, waarmee wij de bezoeker een link kunnen sturen, zodat hij een parkeerplaats kan reserveren. Vervolgens krijgt hij meteen een advies voor de snelste route naar het stadion. Bij de slagboom herkent een sensor het kenteken en de slagboom gaat open. Daarna kun je naar de gereserveerde parkeerplaats toe rijden.

Meer weten?

Benieuwd hoe het Innovation Center eruit ziet? Maak een afspraak.

Beeld: T-Mobile