Technologie

T-Mobile ondersteunt eSIM en dual sim als eerste provider in Nederland

Met eSIM en dual sim wordt het gebruiken van meerdere telefoonnummers op één toestel nog makkelijker.

Clock < 1 min

Gebruik jij voor je werk en privé twee aparte nummers en dus ook twee aparte toestellen? Met dank aan eSIM behoort dat binnenkort tot het verleden. Want op de nieuwste generatie iPhones kunnen klanten van T-Mobile vanaf nu gebruik maken van eSIM en dual sim.

Wat zijn dual sim en eSIM?

Met dual sim kunnen smartphonegebruikers twee abonnementen op één toestel gebruiken. Handig voor professionals die twee mobiele nummers naast elkaar hebben, bijvoorbeeld voor werk en privé. Maar ook wanneer je in het buitenland gebruik maakt van een tweede nummer. Of een tweede simkaart met voordelige tarieven voor data buiten de EU.

Met dank aan eSIM wordt het nu nog makkelijker om twee abonnementen op je toestel te gebruiken. Een eSIM is namelijk een ingebouwde chip in je smartphone, waarop je één of meerdere eSIM profielen kan downloaden. Een eSIM profiel bestellen gaat heel gemakkelijk via de My T-Mobile app of t-mobile.nl/esim.

eSIM activeren

Het aanvragen van een nieuwe eSIM kost de gebruiker eenmalig €5,09. Sluit je een nieuw contract af of verleng je je huidige abonnement? Dan krijg je eSIM gratis. Je ontvangt een QR-code die je kunt scannen om je eSIM te activeren. Welke stappen je daarvoor precies dient te doorlopen lees je in dit artikel.

Beeld: Shutterstock