Technologie

T-Mobile wordt partner NOC*NSF en TeamNL

Bij T-Mobile zijn we de nieuwe partner van NOC*NSF en Team NL geworden. Met dit partnership gaan we de komende vier jaar zowel de topsport als de breedtesport steunen. Waarom? Omdat we bij willen dragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken. In dit Founders artikel lees je meer over deze gloednieuwe samenwerking!

Clock 2 min

Belangrijk onderdeel van het partnerschap is de samenwerking op weg naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs, die in 2024 plaatsvinden. De samenwerking is vandaag ingegaan waardoor we zichtbaar zijn in de shorttrack, basketbal en hippische sport. Vanaf september geldt dit voor alle 28 bonden die onderdeel zijn van TeamNL.

Holobox

In het Olympisch stadion van Amsterdam werd de nieuwe samenwerking bekendgemaakt. Voor de gelegenheid waren vertegenwoordigers van de 28 sportbonden uitgenodigd. Presentatie was in handen van oud-rugbyster en oud-TeamNL’er Tessa Veldhuis. Zij verwelkomde algemeen directeur van het NOC*NSF Marc van den Tweel en CEO van T-Mobile Søren Abildgaard op het podium en sprak shorttrackster Suzanne Schulting kort vanuit haar hotel via een live-verbinding met een Holobox. Ook chefs de missions Esther Vergeer en Pieter van den Hoogeband spraken vanuit de box hun enthousiasme uit over het nieuwe partnership.

Unlimited support: the team behind the team

Ook onze CEO, Søren Abildgaard, is laaiend enthousiast over de samenwerking: “Telecommunicatie en sport gaan hand in hand. Sporters maken gebruik van data en apps die inzicht geven in prestaties, hen helpt fitter te worden en ze in staat stelt grenzen te verleggen. Maar vergeet ook niet de support om de sporters heen; het team áchter het team. Via onze diensten staan sporters rechtstreeks in contact met hun achterban. Vrijwilligers, familieleden, vrienden, fans zijn van groot belang, want ambities verwezenlijken doe je niet alleen. We zijn enorm trots dat wij met T-Mobile vanaf nu ook ons steentje mogen bijdragen als nieuwe partner van TeamNL en NOC*NSF.”

Gezamenlijke maatschappelijke missie

Met deze samenwerking gaan we verder dan alleen zichtbaarheid tijdens de nationale en internationale sportevenementen. Samen met NOC*NSF gaan we ook samenwerken in maatschappelijke projecten om de sportdeelname en het sportief bewegen in Nederland te stimuleren. Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: “We gunnen iedereen in de eerste plaats het plezier dat sport je geeft. Vooral onderen jongeren is de sportdeelname nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronacrisis. Het is heel belangrijk om die generatie weer te winnen voor de sport en daar zetten we dan ook vol op in. Met T-Mobile Nederland hebben we een partner aan boord die op verschillende manieren vier jaar lang structureel zal bijdragen, zowel op Olympisch als verenigingsniveau, via de sportbonden. Daarnaast sluit ook de technologische kennis bij T-Mobile Nederland goed aan bij de ontwikkelingen in de sport. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking.”

Win-win

Tisha van Lammeren is onze CCO en ziet vooral ook kansen voor de maatschappelijke projecten waar we bij T-Mobile al een samenwerking mee hebben: “We werken al ruime tijd samen met verschillende partijen om het welzijn van juist deze doelgroep, de jongeren, te verbeteren. De samenwerking met TeamNL en NOC*NSF en de gezamenlijke ambitie om Nederland aan het sporten te krijgen, sluit hier goed bij aan. Sporten is namelijk niet alleen leuk en heeft een sterk sociaal component, maar de positieve bijwerking is ook dat lichaamsbeweging de hersenen stimuleert en ervoor zorgt dat je mentaal weerbaarder wordt en positiever in het leven staat. Deze samenwerking is dus in alle opzichten en voor alle partijen een win-win. Komende weken gaan we deze gezamenlijke ambitie omzetten in concrete projecten.”

Beeld: T-Mobile