Technologie

Thijs Verheul van United Wardrobe: ‘Zorg dat je smartphone je niet ongelukkig maakt’

Thijs Verheul is een van de founders van de populaire app United Wardrobe. Samen met zijn compagnons Sjuul Berden (midden) en Thijs Slijkhuis (rechts) zorgen zij ervoor dat tweedehands kleding een nieuw leven krijgt. Zo ziet een werkdag van Thijs Verheul eruit.

Clock 3 min

Download het e-book ‘Mobiel van de zaak of prive’

Ben je ZZP’er en twijfel je of je voor een abonnement van de zaak of privé moet gaan? Download dan nu ons gratis e-book met alle voor- en nadelen op een rijtje.

Download gratis

Ochtend

07.00 uur “Tussen 7.00 en 8.00 uur ‘s ochtends sta ik op. Ik word wakker met een digitale wekker, maak me klaar voor een nieuwe dag, ontbijt wat en lees meestal even de Volkskrant. Ik probeer pas op mijn telefoon te kijken als ik op kantoor ben. Zo kan ik rustig opstarten. Wel gebruik ik mijn telefoon op de fiets even voor Spotify. Meestal luister ik naar hiphop om wat energie te krijgen voor een nieuwe werkdag.”

08.30 uur “Rond half 9 ben ik op ons kantoor in Utrecht. Dan pas bekijk ik welke mails er allemaal zijn binnengekomen en om half 10 hebben we altijd een stand-up met het marketingteam. Tijdens deze meeting overleggen we wat we allemaal gaan doen.”

“Ik werk bijna altijd vanuit kantoor, dat vind ik het prettigst. Iedereen werkt vanuit kantoor en je kunt op die manier snel met elkaar schakelen. Daarnaast ben ik ook veel in Parijs aan het werk voor onze Franse tak van United Wardrobe. Die is nu hard aan het groeien.”

Middag

12.00 uur “In ons kantoor hebben we een gezellige kantine waar iedereen luncht. Heel af en toe heb ik een afspraak rond lunchtijd en dan haal ik even snel iets buiten de deur. Ik vind het ook wel fijn om even naar buiten te gaan en een stukje te wandelen, even helemaal eruit zijn.”

Foto: Instagram/thijsverheul

“Een app die ik echt niet kan missen, is natuurlijk de United Wardrobe-app. Met deze app maken we het makkelijker tweedehands kleding te verkopen. Door deze te blijven checken, blijf ik op de hoogte van nieuwe kleding die online staat en zie ik wat er allemaal gebeurt.”

“Daarnaast maak ik veel gebruik van Instagram. Ik vind het leuk om updates te delen over bijvoorbeeld United Wardrobe en volg zo ook de nieuwste ontwikkelingen. Ik haal er creativiteit uit, bijvoorbeeld voor een nieuw marketingidee.”

“Met United Wardrobe maken we namelijk ook gebruik van influencer marketing. Zo laten we bijvoorbeeld een bekende Instagrammer zijn of haar kleding verkopen via de app.”

16.00 uur “Ik heb een vrij korte spanningsboog en ben behoorlijk snel afgeleid. Daarom heb ik een digitaal klokje naast mijn computer liggen, dat ik vaak instel op 45 minuten. Zo kan ik knallen en de dingen doen die echt nodig zijn.”

“Als ik echt moeite heb me te concentreren, loop ik soms even naar de platenwinkel die tegenover ons kantoor zit. Ik luister dan een beetje naar muziek, koop af en toe een nieuwe plaat en ga daarna weer vol aan de bak. Dat voorkomt een middagdip.”

Avond

18.00 uur “Ik probeer rond 18 uur af te sluiten, maar dat lukt lang niet altijd. Als we langer doorgaan, bestellen we gewoon wat eten en blijven we samen op kantoor. Mijn compagnon Sjuul kan soms wel doorgaan tot 23.00 uur, maar dat trek ik niet.”

“Als ik rond 18.00 uur afsluit en thuiskom, ga ik meestal eerst even sporten, een rondje hardlopen bijvoorbeeld. Daarna eet ik wat.”

20.00 uur “De avond is voor ons het belangrijkst. Dan worden de meeste kleren besteld via de app. ’s Avonds zit ik meestal wel nog een paar uurtjes achter mijn laptop om om alles bij te houden.”

23.00 uur “Tussen 23.00 uur en 23.30 uur ga ik naar bed. Sinds een jaar neem ik mijn telefoon niet meer mee naar de slaapkamer. Dat is echt heel relaxed. Nu lees ik vaak nog een uurtje in een boek. Ik denk dat veel mensen van mijn generatie niet beseffen hoe slecht het is om elke dag zoveel uur op een smartphone bezig te zijn.”

“Jongeren die veel op Instagram bezig zijn, gaan op die manier denken dat dat de echte wereld is. Vervolgens worden ze daar ongelukkig van omdat hun leven er niet zo uitziet. Juist door dat soort dingen is het denk ik belangrijk om ook tijd zonder je telefoon te hebben. Het geeft mij in elk geval rust zonder mobiel in slaap te vallen.”

Download het e-book ‘Mobiel van de zaak of prive’

Ben je ZZP’er en twijfel je of je voor een abonnement van de zaak of privé moet gaan? Download dan nu ons gratis e-book met alle voor- en nadelen op een rijtje.

Download gratis
Beeld: Shutterstock