Technologie

Tover films op je tentdoek met de LG MiniBeam

Tijdens de vakantie even ontspannen een film kijken, maar geen zin om dat op het kleine scherm van je smartphone te doen? De LG MiniBeam kan geheel draadloos de film in kwestie op de muur van je hotelkamer afspelen.

Clock 2 min

Ook voor een presentatie op locatie zijn de compacte beamers van LG een uitkomst. Gesjouw met een volwaardige beamer of met een grote groep mensen krap rondom een iPad-scherm zitten is er niet meer bij.

Haal de MiniBeam uit het bijgeleverde tasje, verbind hem vervolgens met kabels of via wifi aan je telefoon, laptop of ander apparaat. Vervolgens tover je de beelden die je wilt tonen levensgroot op de muur of op elke willekeurige andere oppervlakte. Wel zo handig als je verveeld in je tent zit.

LG heeft diverse compacte beamers te koop. Toch is de LG MiniBeam PH550G dankzij de beste prijs-kwaliteitsverhouding al jaren de meest populaire keuze. Het apparaat kan op de meeste webshops voor tussen de 400 en 500 euro worden aangeschaft. Daar worden onder andere een draagtasje, afstandsbediening en bekabeling bij geleverd.

Alles draadloos

Mocht je geen zin hebben in gehannes met kabels, dan is dit de uitkomst. Alleen een wifi-verbinding is vereist om content vanaf je laptop of smartphone naar de beamer te streamen. Ook kun je een USB-stick of externe harde schijf in het apparaat pluggen om het gewenste materiaal af te spelen. Door de bluetooth-technologie in de MiniBeam kan de bijbehorende audio naar compatibele geluidssystemen zoals headsets en draagbare luidsprekers worden gestreamd.

Hoewel duurdere modellen nog hogere resoluties kunnen weergeven, houdt de PH550G een resolutie van 720p (oftewel 1280 bij 720 pixels) aan. Dit is in de meeste gevallen meer dan genoeg om van een film te kunnen genieten of een presentatie tot in de kleinste details weer te geven. De ingebouwde lamp heeft een geschatte levensduur van zo’n 10.000 uur. De kans is dus klein dat je hem ooit moet vervangen.

Erg draagbaar

De batterijduur van de LG MiniBeam PH550G bedraagt zo’n 2,5 uur, genoeg om een behoorlijke film te bekijken of een presentatie te geven. Door het gewicht van 650 gram kost het weinig moeite om de MiniBeam in je tas mee te nemen.

Daardoor is het apparaat uitermate geschikt voor vermaak en zakelijke meetings op diverse locaties en onderweg. Tijdens de vakantie een film kijken op je kleine telefoon hoeft dus niet meer: met de LG MiniBeam draag je altijd je bioscoopscherm bij je.

Beeld: Shutterstock