Technologie

Nooit meer een lege telefoonbatterij met de Wakawaka Power+

Een van de grootste irritaties op (zaken)reis is een lege smartphone. Een powerbank meenemen is tegenwoordig dan ook eerder een regel dan uitzondering. De Wakawaka Power+ is dankzij zijn hip design en prijzenswaardige filosofie een van de beste powerbanks op de markt.

Clock 2 min

De Wakawaka Power+ is een powerbank met een boodschap, zoveel is duidelijk. De verpakking waar het apparaat in wordt geleverd is van gerecycled karton en het apparaat zelf van gerecycled plastic. Dat is al meteen een eervolle binnenkomer en een reden om dit apparaat boven andere powerbanks te verkiezen.

Maar daar houdt het niet bij op. Op de Power+ zit een zonnepaneel dat na twaalf á achttien uur de batterij weer volledig oplaadt. Niet meer hannesen met stroomkabels dus om er tijdens het opladen van de smartphone voor te zorgen dat je powerbank genoeg energie heeft, maar gewoon in de zon zetten. Binnen een uur of drie is je telefoon weer opgeladen.

Wakawaka Power Plus

De Wakawaka Power+ heeft echter meer in huis. Er zitten twee felle LED-lampen op de powerbank, die je in vier verschillende standen kunt zetten en vervolgens kunt gebruiken om ’s avonds in het donker te kunnen zien. Bijvoorbeeld een boek lezen terwijl je in een tent ergens in de outback ligt, of gewoon goedkoop uit zijn en hem thuis gebruiken in plaats van de lampen die aan het stroomnet zitten gekoppeld. Hiermee heb je zo’n 150 uur aan licht op zak.

Voor een goed doel

De absolute uitsmijter is echter dat je met de aankoop van de Wakawaka Power+ een goed doel steunt. Bij elke aanschaf van een powerbank plaatst het bedrijf achter het product een Waka Waka Light in arme landen, zodat het gebruik van bijvoorbeeld olielampen wordt teruggedrongen.

Daarbij zijn er ook diverse andere producten en uitbreidingen van het bedrijf verkrijgbaar, waaronder grotere Solar Panel voor op de rug die aangesloten kan worden aan de Power+ om nog meer zonne-energie op te slaan en te gebruiken. Superhandig en goed voor de wereld, zo zien we het natuurlijk het liefst!

Beeld: Shutterstock