Technologie

Wat is eSIM en wat kun je er mee?

Heb jij het nieuwste model iPhone? Dan kun je nu gebruik maken van eSIM bij T-Mobile. Maar wat is dat precies?

Clock < 1 min

Sinds deze week kun je bij T-Mobile gebruik maken van eSIM. Maar wat is eSIM en wat kun je er mee? We zetten de belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

Wat is eSIM?

Een eSIM is een chip in je telefoon, tablet of ander elektronisch apparaat die je losse simkaart kan vervangen. Het grote voordeel van een eSIM is dat het weinig ruimte inneemt op het apparaat. Daar maken leveranciers graag gebruik van. Zo wordt het mogelijk om meerdere abonnementen op één toestel te gebruiken als een toestel zowel een losse simkaart als eSIM heeft. We noemen dit dual sim. Op dit moment is T-Mobile de enige provider in Nederland die eSIM ondersteunt.

Apple eSIM

Om eSIM mogelijk te maken werken telefonie-providers samen met de smartphonefabrikanten. Op dit moment kun je eSIM in Nederland alleen op een nieuwe Apple iPhone gebruiken. Op welke Apple toestellen je eSIM kunt activeren, lees je in dit artikel.

Voordelen eSIM

Een groot voordeel van eSIM is dat je dual sim kunt gebruiken op je iPhone. Daarmee kun je meerdere abonnementen tegelijk gebruiken op je toestel. Mensen die veel naar het buitenland reizen hebben hier vaak veel profijt van. Bijvoorbeeld omdat ze daar een tweede nummer gebruiken, of een abonnement voor data buiten de EU.

Ook voor mensen die in Nederland gebruik maken van twee toestellen (bijvoorbeeld zakelijk en privé) en dat onpraktisch vinden, is eSIM ideaal. Je kunt in één toestel namelijk twee simkaarten naast elkaar gebruiken. Lees hier meer over de voordelen van eSIM.

Hoe gebruik ik eSIM?

eSIM is vanaf nu te gebruiken als je klant bent bij T-Mobile. Hoe je eSIM activeert op je iPhone, lees je in dit artikel.

Foto: Deutsche Telekom

Beeld: Shutterstock