Technologie

Wifi Plus: al je collega’s overal bereik met deze slimme wifi oplossing

Wifi: we gebruiken het allemaal, maar hoe werkt het nu eigenlijk? En hoe kun je er het maximale voor je bedrijf uit halen? In dit artikel voelen we Bert-Jan Grun, Product Manager B2B bij T-Mobile, aan de tand over de mogelijkheden van wifi. Ben je binnen je bedrijf op zoek naar oplossingen voor betere en ‘next level’ wifi? Lees dan snel verder hoe Wifi Plus voor Ondernemers je verder kan helpen!

Clock 3 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!

Hoe komt het eigenlijk dat de wifi soms slecht bereik heeft, ook al heb je hardware van goede kwaliteit? Bert-Jan: “Soms is alleen goede hardware niet genoeg om overal voor een sterk wifi-signaal te zorgen. Hoe dichter je telefoon of laptop bij de ‘bron’ is, des te sterker het signaal. En het helpt ook niet als de modem en router verstopt zitten in een kast of achter meubels die het signaal blokkeren.” Ook als je in een groot kantoorpand of appartementencomplex zit, omringd door allerlei machines en andere wifi-netwerken, kan de verbinding problemen ondervinden, legt Bart-Jan uit. “Er zijn dingen die je eenvoudig zelf kunt doen om het wifi-signaal te verbeteren. Daarnaast is het slim om extra wifi-punten te plaatsen die het signaal oppakken en ‘doorgeven’, en zo zorgen voor een optimaal wifi-signaal overal op de zaak. Zonder dat je kabels hoeft te trekken.”

Wifi-punten in het stopcontact

Wifi Plus voor Ondernemers verspreidt het signaal door je hele pand. Op volle snelheid. Met wifi-punten die je in een stopcontact steekt. Hoewel de wifi-punten dus in het stopcontact gaan, vormen de wifi-punten een netwerk via een draadloze verbinding. Bert-Jan: “Leverancier Plume ontwikkelde deze technologie. Je hebt altijd minimaal twee wifi-punten nodig: één gaat met een ethernetkabel aan je modem en één steek je in een stopcontact in de ruimte waar je het signaal wilt verbeteren. Geen pand is hetzelfde, daarom helpen onze monteurs met het plaatsen van de wifi-punten. Ze denken met je mee: hoe ziet je pand eruit? Hoe groot is je pand? Hoeveel kamers wil je voorzien? Hoe wil je het gaan gebruiken? Soms zijn meer wifi-punten nodig. Dat kan prima, je kunt het netwerk uitbreiden tot wel 25 wifi-punten.”

Een zelflerend netwerk?

Alle wifi-punten samen vormen een netwerk. Dat netwerk is gebaseerd op mesh-technologie en is zelflerend, waardoor het signaal in elke ruimte precies is afgestemd op het internetgebruik in die ruimte. Bert-Jan legt uit: “In zo’n netwerk staan alle wifi-punten met elkaar in verbinding. Het signaal wordt tussen al deze pods verdeeld en de pods zorgen ervoor dat het hele netwerk snel en betrouwbaar is, in plaats van dat er op één specifiek punt de focus wordt gelegd. In plaats van de wifi te versterken of verspreiden, optimaliseert Wifi Plus voor Ondernemers het netwerk. De ingebouwde algoritmes detecteren stoorzenders en het netwerk past zich daar automatisch op aan. Als de verbinding van een van de pods verbroken wordt, beginnen de wifi-punten automatisch met een nieuwe configuratie. Zo kan het zijn dat ze onderling van verbinding wisselen en dat je devices veranderen van wifi-punt. Een mooi technisch detail: de wifi-punten communiceren onderling over een apart kanaal. Daardoor heb je geen snelheidsverlies als je meerdere wifi-punten hebt aangesloten. Wifi-punt 1 is net zo snel als wifi-punt 5 of wifi-punt 12.”

Alles geregeld met de app

Na installatie is de mobiele app het enige wat je nodig hebt om de boel te beheren, tipt Bert-Jan af. “Je maakt via de app heel makkelijk een apart netwerk aan voor gasten of medewerkers, om maar wat te noemen. Je beheert zelf de toegang tot je wifi-netwerk met toegangsrechten en wachtwoorden. Apparaten die internet gebruiken, zoals de thermostaat, het alarmsysteem of de server, kun je beveiligen met een wachtwoord. En ongewenste websites en advertenties kun je blokkeren.” Daarnaast geeft de app real-time inzicht in de snelheid en prestaties van je netwerk. “Benieuwd welke smart home gadgets bandbreedte verbruiken? In de app zie je in één oogopslag alle verbonden apparaten én hoe die jouw netwerk gebruiken. ​Ook zie je welk apparaat het bereik blokkeert. Dat betekent dat je kunt troubleshooten – zelfs op afstand. En dat dankzij een paar wifi-punten!”

Perfecte wifi voor jouw onderneming?

Wifi Plus voor Ondernemers maakt een superstabiel en zelflerend netwerk op basis van mesh-technologie. Zo heb je niet alleen de beste en meest consistente wifi-verbinding, maar ook een intuïtief beheer van je thuis- of bedrijfsnetwerk, goede beveiliging, volledige controle over de zichtbaarheid van je activiteiten en bescherming van je gegevens. Je beheert wachtwoorden en apparaten eenvoudig via de mobiele app en beschermt je thuis- of bedrijfsnetwerk en connected devices tegen hackers en cybercriminelen. Wifi Plus voor Ondernemers is een extra optie bij Zakelijk Internet van T-Mobile Ondernemen. ​Je betaalt een kleine meerprijs per wifi-punt per maand.​ Net als alle extra opties bij Zakelijk Internet is Wifi Plus voor Ondernemers maandelijks opzegbaar. Benieuwd hoe snel op dit moment jouw internet is? Check dan onze speedtest.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: T-Mobile