Technologie

Wifi Plus: al je collega’s overal bereik met deze slimme wifi oplossing

Wifi: we gebruiken het allemaal, maar hoe werkt het nu eigenlijk? En hoe kun je er het maximale voor je bedrijf uit halen? In dit artikel voelen we Bert-Jan Grun, Product Manager B2B bij T-Mobile, aan de tand over de mogelijkheden van wifi. Ben je binnen je bedrijf op zoek naar oplossingen voor betere en ‘next level’ wifi? Lees dan snel verder hoe Wifi Plus voor Ondernemers je verder kan helpen!

Clock 4 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Ervaar je vaak wifi-problemen op kantoor? Of als je vanuit huis werkt? Als het bereik beperkt is, kan dit meerdere oorzaken hebben. Hardware zit vaak op een onlogische plek en waarschijnlijk zijn er verschillende apparaten en obstakels die de boel blokkeren. Bert-Jan legt uit: ‘Je apparatuur kan van goede kwaliteit zijn, maar als je in een groot kantoorpand of appartementencomplex zit, omringd door 40 andere wifi-netwerken, kan de verbinding problemen ondervinden. Een ander kanaal kiezen of het signaal versterken met wifi-verspreiders, wordt vaak als oplossing gezien voor een trage of niet werkende internetverbinding. Maar het kan ook anders: door middel van een set adapters die samen een stabiel en zelflerend netwerk op basis van mesh-technologie creëren: Wifi Plus voor Ondernemers’.

Wifi Plus met zelflerend netwerk en slimme pods

Wifi Plus voor Ondernemers maakt gebruik van een speciaal verbindingsnetwerk dat zogenoemde wifi-pods onderling met elkaar verbindt voor optimale dekking. Leverancier Plume ontwikkelde deze technologie. Zo’n pod is een zender die je in het stopcontact steekt, verdeeld over het pand. Samen vormen de pods één wifi-netwerk. Omdat de pods in het stopcontact zitten, kan dit de indruk wekken dat de verbinding plaatsvindt via het lichtnet, maar niets is minder waar. De pods verbinden juist draadloos met elkaar. Alleen voor de stroomvoorziening zitten de pods in het stopcontact. Maar gaat dat ten koste van de verbindingskwaliteit, vraag je je misschien af? Bert-Jan vertelt: ‘De kwaliteit van een wifi-netwerk is met name afhankelijk van de afstand tussen het device (iPad, laptop etc.) en de pod. Externe invloeden zoals machines, elektrische apparatuur, spiegels en andere wifi-netwerken kunnen het signaal ook negatief beïnvloeden. Onze monteurs helpen je met het plaatsen van de pods. Zij denken met je mee: hoe ziet je pand eruit? Hoe groot is je pand? Hoeveel kamers wil je voorzien? Hoe wil je het gaan gebruiken?’ Vanaf het moment dat de pods zijn geïnstalleerd, is de mobiele app het enige wat je nodig hebt om de pods te reguleren. Benieuwd welke smart home gadgets bandbreedte verbruiken? Met één klik zie je het verbruik van al je apparaten en pod-verbindingen. Het zelflerende systeem van Plume doet de rest en controleert eenvoudig de sterkte van het wifisignaal en de netwerkactiviteit.

Slimme wifi in de praktijk

De wifi-pods creëren een eigen mesh-netwerk, zodat je naadloze en krachtige wifi in iedere kamer ervaart. In dit netwerk staan alle wifi-pods met elkaar in verbinding. Het wifisignaal wordt tussen al deze pods gecommuniceerd en de pods zorgen ervoor dat het hele netwerk snel en betrouwbaar is, in plaats van dat er op één specifiek punt de focus wordt gelegd. In plaats van de wifi te versterken of verspreiden, zet Wifi Plus meer in op het optimaliseren van het wifi-netwerk. Door middel van algoritmes die ingebouwd zitten, kan het systeem de allerbeste wifiverbinding detecteren. Door het slimme algoritme worden stoorzenders gedetecteerd en past het netwerk zich automatisch aan.

De basispod is verbonden aan het kabelmodem met een ethernet-kabel. Afhankelijk van hoe groot je bedrijfspand is, kun je maximaal 50 pods met elkaar verbinden. Een mooi technisch detail van de pods is dat het verkeer onderling verstuurd wordt over een apart kanaal. Het voordeel hiervan is dat je geen snelheidsverlies ervaart als je bijvoorbeeld 5 pods hebt aangesloten. Pod 1 is net zo snel als pod 5 of pod 12. Nadat het netwerk is opgestart, analyseert de cloud optimizer regelmatig de onderlinge verbinding van de pods en geeft de pods de opdracht om zichzelf te configureren. Als de verbinding van één van de pods, om wat voor reden dan ook, verbroken wordt, beginnen de pods automatisch met een nieuwe configuratie. Zo kan het zijn dat pods onderling van verbinding wisselen en dat de aanwezige apparaten veranderen van pod.

Alles geregeld met de mobiele app

In de app kun je precies zien welk apparaat het bereik blokkeert. Als bedrijf heb je één netwerk en kun je meerdere wachtwoorden aanmaken. Voor klanten of gasten kun je bijvoorbeeld een apart wachtwoord aanmaken met bepaalde restricties, zodat zij alleen kunnen internetten. En ook medewerkers kun je voorzien van een eigen wachtwoord, om hen exclusief toegang te geven tot de server.

Pods die zich optimaliseren noemen we ‘Adapt’. Het netwerk past zich automatisch aan. In de app zit een feature ‘Overview’. Daar zie je welke apparaten verbonden zijn en wat de verbindingskwaliteit van deze apparaten is. Ook kun je eenvoudig IoT-apparaten koppelen aan het netwerk, zoals een slimme thermostaat en wearables. De prestatie van alle verbonden apparaten kun je heel makkelijk inzien en ook de verschillende kanalen en verbindingen zijn terug te vinden in de app. Sommige pods kunnen een andere configuratie aannemen. De cloud optimizer houdt rekening met verschillende factoren bij het ontwerpen van de lay-out voor het pand, zoals signaalsterkte en kanaalcongestie.

Functionaliteiten Wifi Plus voor Ondernemers:

Optimale instellingen (Adapt)

  • Het netwerk past zich automatisch aan om nadelige effecten van externe invloeden te beperken/omzeilen.

Inzicht in het netwerk (Overview)

  • Eenvoudig inzien welke apparaten op dit moment verbonden zijn en welke snelheden er gehaald worden (d.m.v. speedtest)

Meerdere wachtwoorden op 1 netwerk (Access)

  • Medewerkers
  • Gasten
  • IoT-apparaten

Beveiligingssuite (Guard)

  • Beveiliging tegen Ransomware, Malware Crypto Mining
  • Beveiliging van IoT-apparaten
  • Ad-blocker (in ontwikkeling)
  • Bewegingsdetectie

Wifi Plus voor jouw onderneming?

Wifi Plus maakt een superstabiel en zelflerend netwerk op basis van mesh-technologie. Zo heb je niet alleen de beste en meest consistente wifi-verbinding, maar ook een intuïtief beheer van je thuis- of bedrijfsnetwerk, goede beveiliging, volledige controle over de zichtbaarheid van je activiteiten en bescherming van je gegevens. Je beheert wachtwoorden en apparaten eenvoudig via de mobiele app en beschermt je thuis- of bedrijfsnetwerk en connected devices tegen hackers en cybercriminelen.

Lees meer over oplossingen voor zakelijk internet en bellen. Meer weten over Wifi Plus voor Ondernemers? Of ben je benieuwd hoe Wifi Plus voor jouw organisatie de oplossing kan zijn voor de allerbeste en snelste internetverbinding voor jouw zaak? Bekijk dan snel onze speciale Wifi Plus voor Ondernemers pagina. Benieuwd hoe snel op dit moment jouw internet is? Check dan onze zakelijke speedtest.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: T-Mobile