Telefoons

iOS 15: de belangrijkste updates voor ondernemers

Verbeterde notificaties, speciale functies voor focus en ontspanning en FaceTimen met SharePlay. Apple heeft weer een nieuwe software-update geïntroduceerd: iOS 15. Het nieuwe besturingssysteem bevat een aantal updates die interessant zijn voor zakelijke gebruikers. Wij zetten ze voor je op een rij.

Clock 3 min

Na maanden wachten was het eindelijk zover: met de lancering van de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max werd ook iOS 15 geïntroduceerd. Met een hoop nieuwe verbeteringen en functionaliteiten voor onder meer FaceTime, notificaties en iCloud is dit een update waar ondernemers hun vingers bij aflikken.

Dit is de nieuwste iPhone

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

BESTEL NU
Totale Focus

Met Focus stem eenvoudig al je apparaten op je mindset af. Meldingen filter je automatisch op basis van wat je op dat moment aan het doen bent. In alle rust een verslag uitwerken?  Kies voor ‘niet storen’ om al je meldingen uit te schakelen. Maar ook als je aan het autorijden bent, een work-out volgt of even een welverdiende powernap doet, kun je meldingen filteren. Geheel naar wens stel je je eigen Focus-instellingen in. Degene die jou probeert te bereiken, ontvangt een melding dat je niet beschikbaar bent.

Schakel eenvoudig een auto-reply in voor je contacten wanneer ze jou een bericht willen sturen tijdens het autorijden. Je rijdt een stuk rustiger én veiliger zonder al die meldingen. Heb je meerdere Apple-apparaten? Dan wordt de Focus-functie automatisch ingesteld op je andere apparaten.

SharePlay: next level videobellen

Een van de opvallendste nieuwe functies in iOS 15 is SharePlay voor FaceTime. Hiermee deel je eenvoudig je scherm met collega’s, medewerkers of klanten, ook als zij vanaf een Android-apparaat of Windows inbellen. Dit is mogelijk dankzij een openbare FaceTime-link. Ze kunnen direct vanuit hun browser deelnemen aan een-op-eengesprekken en FaceTime-gesprekken voor groepen. Inloggen is dus niet nodig. Met de Agenda-integratie maak je gemakkelijk een weblink aan en plan je toekomstige meetings in voor later. Tot slot klinken groepsgesprekken ‘kraakhelder’ door de Spatial Audio-functie. Hiermee worden achtergrondgeluiden onderdrukt en komen de stemmen luid en duidelijk door. Zo lijkt het alsof je allemaal in dezelfde ruimte bent.

Livetekst

Met deze functie zet je afbeeldingen om naar geschreven tekst. Teksten in printscreens en telefoonnummers of adresgegevens op webpagina’s maak je met Livetekst dus gemakkelijk interactief. En met het QuickPath-veegtoetsenbord typ je teksten in een handomdraai. QuickPath maakt gebruik van woordherkenning en vormt woorden om door van letter naar letter over het toetsenbord te vegen. Ook de Notities-app is flink verbeterd. Als je met meerdere mensen samenwerkt aan een notitie, breng je met een vermelding eenvoudig diegenen op de hoogte van jouw toevoeging.

Apple kaarten in 3D

Onderweg naar een klant of zakenpartner? Kaarten heeft een nieuw design met een dynamische lay-out waardoor navigeren een stuk soepeler verloopt. Met de 3D-weergave zie je sneller en gedetailleerder verschillende verkeerssituaties, hoogteniveaus en rijstroken én ontvang je meldingen over de weersvoorspellingen en files.

iCloud+ voor extra opslag en meer veiligheid

Veiliger browsen doe je voortaan met iCloud Private Relay. Sowieso is internetten dadelijk standaard privé. Het is zo ontworpen dat niemand – ook Apple niet – je IP-adres, locatie en surfgedrag kan tracken. Ook krijg je extra iCloud-opslag en voorkom je met Privacybescherming voor e-mail dat e-mailverzenders informatie over je mail-activiteiten kunnen krijgen. En het voorkomt dat afzenders kunnen zien of je hun e-mail hebt geopend. Met ‘Verberg mijn e-mail’ maak je unieke, willekeurige e-mailadressen aan die naar je persoonlijke inbox worden gestuurd. Zo verstuur en ontvang je e-mails zonder dat je daarvoor je echte e-mailadres hoeft te delen.

Verbeterde connectiviteit op het 5G-netwerk

De snellere 5G-connectiviteit zorgt voor een betere app- en systeemervaring, zoals ondersteuning voor het maken van back-ups naar iCloud en het herstellen vanuit een iCloud-back-up en het streamen van audio en video in apps van Apple. iPhone-modellen van 12 en hoger geven nu automatisch de voorkeur aan 5G als de wifiverbinding op netwerken die je af en toe bezoekt traag is, of als je verbinding hebt met besloten of onveilige netwerken. Zo heb je altijd een snelle en veilige verbinding.

iPhone 13 Pro: jouw superpower

Met de iPhone 13 Pro heb je een werktelefoon die je niet in de steek laat. En laat je op zakelijk niveau elke dag optimaal presteren. Benieuwd naar alle features en mogelijkheden? Bestel de iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max dan snel!

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Dit is de nieuwste iPhone

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

BESTEL NU
Beeld: Apple