Telefoons

Batterij besparen op je iPhone in iOS 11? Dat kan met deze 7 tips!

Nu we steeds meer tijd doorbrengen op onze smartphones, hebben de batterijen het zwaar te verduren. Een oplader in je tas en wat powerbanks in je zak kunnen redding bieden, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om je batterijleven te verlengen.

Clock 4 min

In de laatste update van iOS 11 zitten weer een hoop mooie nieuwe updates. Maar soms hebben al die nieuwe functionaliteiten wel impact op de batterijduur van je iPhone. Gelukkig zijn er een paar handige trucs die je batterij besparen in iOS 11.

1. Check je apps

Een eerste manier is om te kijken welke apps in iOS 11 veel van je batterij vragen. Dit kun je doen door naar > Instellingen en dan naar > Batterij te gaan. Daar zie je precies hoeveel accu iedere app verbruikt. Vervolgens sluit je de apps af die veel batterij verbruiken als je ze niet gebruikt. Ook kun je overwegen de apps niet te gebruiken als je accu bijna leeg is.

2. Auto-lock

Een tweede optie is je vergrendelscherm te verbeteren. Je iPhone verbruikt namelijk veel batterij als het scherm aan staat, zelfs als je je telefoon niet gebruikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om je telefoon zichzelf zo vaak mogelijk te vergrendelen als mogelijk is. Daarmee gaat je scherm uit en verbruik je minder batterij.

Je scherm vaker laten vergrendelen doe je door naar > Instellingen > Scherm en > Helderheid en dan naar > Auto-Lock te gaan.

3. Locatiediensten uitschakelen

Het is natuurlijk prachtig dat bepaalde apps je diensten kunnen aanbieden op basis van je locatie. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps of Apple Maps. Maar doordat dit soort apps constant willen weten waar je bent – zelfs als je ze niet gebruikt – verbruik je veel stroom. Je accu is dus sneller leeg.

Wil je je batterijleven dus verlengen in iOS 11, dan is het verstandig om juist die locatiediensten uit te zetten. Dit doe je door naar Instellingen te gaan en vervolgens naar Privacy. Vanuit daar klik je op Locatiediensten en selecteer je de optie “Gedurend gebruik” voor al je apps.

4. Beperk je notificaties

Het is sowieso al verstandig om na te denken bij elke nieuwe app die je installeert of je er notificaties van wil ontvangen of niet, maar met het oog op batterijleven is het zeker een overweging. Om notificaties te kunnen doen, moet je iPhone niet alleen allerlei taken uitvoeren op de achtergrond, de meldingen zelf zorgen er ook nog eens voor dat je telefoon oplicht en (indien ingeschakeld) ook nog eens een extra trilling en geluidssignaal geeft.

Loop dus zeker even je apps na op hun notificatie-instellingen via Instellingen > Notificaties.

5. Schakel automatisch verversen in de achtergrond uit

Diverse apps verversen zichzelf constant in de achtergrond. Daardoor wordt hun inhoud up-to-date gehouden. Handig, maar dit doen ze dus ook als je de apps niet gebruikt. En dat verbruikt stroom.

Wil je je batterijleven verlengen, dan kun je het automatisch verversen uitschakelen. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Verversen van Apps in de Achtergrond te gaan. Zet de optie vervolgens uit.

6. “Nee, Siri”

Het gemak van je virtuele assistent op afroep is natuurlijk evident, maar stiekem snoept het wel wat van je kostbare batterijleven af. Het is niet helemaal helder hoeveel impact het meeluisteren van Siri op de achtergrond precies heeft, maar het is logisch dat het constant meeluisteren van je telefoon naar de woorden “Hé, Siri” wel wat energie kost. Het is niet voor niets één van de opties die ‘Low Power Mode’ op je iPhone ook uitschakelt wanneer je echt moet gaan besparen.

Wil je het meeluisteren van Siri in- of uitschakelen? Ga dan naar Instellingen > Siri en zoeken en vink ‘meeluisteren naar Hé, Siri’ uit.

7. Update naar de laatste versie

Apple geeft regelmatig updates van iOS 11 uit, op moment van schrijven staat versie 11.2 klaar voor download. In een update van iOS voert het bedrijf altijd nieuwe updates uit die bugs uit de vorige versie ongedaan moeten maken. Zo wordt ook de batterijduur in elke nieuwe update weer verder geoptimaliseerd. Zorg dus altijd dat je de laatste versie van iOS geïnstalleerd hebt als jouw batterij snel leeg gaat of je andere problemen tegen komt op je device.

De laatste iOS update vind je onder > Instellingen > Algemeen > Software Update. Zorg dat je telefoon is aangesloten op een oplader als je een iOS update installeert zodat je telefoon altijd voldoende batterij heeft om de update in zijn geheel uit te voeren.

Bonustip: Low Power Mode

Hij is natuurlijk niet helemaal nieuw in iOS 11, maar het is wel extra handig dat je nu een sneltoets kan aanmaken in het nieuwe ‘Control Center’. Zodra Low Power Mode aangaat, schakelt hij het ophalen van je e-mail uit, worden apps niet meer ververst, worden bepaalde animaties uitgezet, luistert je telefoon niet meer mee naar ‘Hé, Siri’ en gaat het scherm automatisch uit naar 30 seconden.

Hoewel het niet helemaal duidelijk is hoeveel procent winst Low Power Mode je oplevert, is het vaak ruim genoeg om je van stopcontact tot stopcontact te loodsen!

Beeld: Shutterstock