Telefoons

Coolblue gaat je smartphone repareren

Bij CoolblueRepareert kun je vanaf nu je iPhone of Samsung smartphone laten repareren. Daarmee verleng je de levensduur van je toestel. Het is een belangrijke stap richting meer duurzaamheid binnen het webwinkelbedrijf.

Clock < 1 min

Heb je een barst of andere beschadiging aan je smartphone? Dan kun je vanaf nu met de reparatie van je smartphone ook terecht bij Coolblue. De webwinkel gaat namelijk Apple- en Samsung-toestellen repareren onder de nieuwe naam: CoolblueRepareert.

Je smartphone repareren kan straks binnen twee uur geregeld zijn in de Coolblue-winkels in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De dienst moet later dit jaar ook beschikbaar zijn in de andere Coolblue-winkels in Nederland en België.

Kapot scherm

Woon je niet in de buurt van een Coolblue-winkel, dan kun je je kapotte toestel eventueel ook opsturen naar Coolblue. Je ontvangt je gerepareerde smartphone dan binnen 48 uur retour. Volgens Coolblue-directeur Pieter Zwart gaat het in de praktijk bij 30% van alle smartphone-reparaties om een kapot scherm. “Iedereen laat zijn telefoon wel eens vallen. Door hem te repareren verleng je de levensduur van je toestel”.

De kosten van een smartphonereparatie bij CoolblueRepareert zijn sterk afhankelijk van de het model en het soort reparatie. Hoe nieuwer je smartphone, hoe duurder de kosten van de materialen vaak zijn. Je hebt echter soms ook de keuze uit refurbished onderdelen, waardoor de kosten lager uitvallen. Natuurlijk kun je ook met een stevig hoesje je smartphone goed beschermen.

Duurzaamheid

CoolblueRepareert is een nieuw initiatief dat past in de duurzaamheidsplannen van het webwinkelbedrijf. Eerder dit jaar startte het bedrijf al met CoolblueFietst, waarbij je webshop bestelling binnen een uur bezorgd wordt op de fiets in drie grote steden. Ook deze proef moet zeer binnenkort worden uitgebreid naar andere steden waar Coolblue al fysieke winkels heeft zitten.

Foto: Coolblue
Beeld: Shutterstock