Telefoons

Google Pixel 3 wordt gelanceerd op 4 oktober

De nieuwste smartphone van Google, de Pixel 3, wordt officieel gepresenteerd op 4 oktober 2018. Dat heeft Google vandaag zelf bekend gemaakt. Het internetbedrijf liet in een online advertentie weten…

Clock < 1 min

De nieuwste smartphone van Google, de Pixel 3, wordt officieel gepresenteerd op 4 oktober 2018. Dat heeft Google vandaag zelf bekend gemaakt. Het internetbedrijf liet in een online advertentie weten op zoek te zijn naar contentmakers die de Pixel 3 lancering willen coveren dit najaar. In diezelfde advertentie werd ook de exacte lanceerdatum gecommuniceerd: 4 oktober. Dat is exact dezelfde datum waarop Google vorig jaar de Pixel 2 presenteerde en een jaar eerder de allereerste Pixel smartphone.

De Pixel 3 zal naar alle verwachting vooral een ander uiterlijk krijgen dan zijn voorgangers. Verwacht wordt dat ook Google de zogenaamde ‘notch’ introduceert (een inkeping aan de bovenkant van je scherm) om daarmee het beeldscherm van je smartphone groter te maken. Er zijn ook geruchten dat de Google Pixel 3 draadloos opladen zal gaan ondersteunen.

Tegelijk met de aankondiging van de nieuwe Pixel 3 wordt ook een nieuwe Pixelbook verwacht, alsmede Pixel Buds (oordopjes) en mogelijk zelfs een Pixel Wear smartwatch.

Later deze week presenteert Samsung een nieuw toestel, de langverwachte opvolger van de Galaxy Note 8. In september komt Apple naar alle waarschijnlijkheid ook weer met een nieuwe iPhone op de markt.

Beeld: Shutterstock